וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חברי מועדון: פנטהאוס תל אביבי בהשראת בר יוקרתי

שני הררי

3.9.2012 / 8:00

הוא צופה על כל העיר מלמעלה ומעניק לדיירים תחושה של בילוי תמידי - פנטהאוס משפחתי הכולל בר מעור, שולחן ביליארד, מסכי ענק ואפילו בריכת נוי שמעניקה תחושה של בית קרקע

שטחים פתוחים התחומים בקירות לבנים ורצפה כהה/בנין ודיור, עמית גרון

בדירת פנטהאוז בצפון תל אביב, שנראית לכאורה כמועדון בילויים יוקרתי, משולבים כל האלמנטים הפונקציונליים הדרושים כדי להקנות לדיירים איכות חיים גבוהה. הדרישה של בעלי הבית הייתה ליצור נוחות מקסימלית שלא תבוא על חשבון העיצוב. בתוך המעטפת הסטנדרטית של בניין מגורים הצליחה האדריכלית לילך לב ליצור משהו אחר, מפתיע, צעיר ומתובל בהומור, ועם זאת מעוצב בקפידה וסופר פרקטי.

רושם ראשוני יכול להיות מתעתע מאוד: הקומה הראשונה של דירת הפנטהאוז נראית, במבט חטוף כמו בר אקסקלוסיבי או מועדון חברים יוקרתי. הבר הארוך, המחופה בעור משופשף, הכיסאות הלבנים הגבוהים העומדים לצדו, ההדפס העצום של פריים ידוע מסצינה מהסרט "ספרות זולה", שולחן הביליארד והרהיטים הכהים יוצרים כולם רושם של חלל המיועד לבילוי.

הקומה התחתונה הוקדשה לחלל הפנאי המושפע מהסרט "ספרות זולה"/בנין ודיור, עמית גרון
פנטהאוס בסגנון מועדון בילויים בצפון תל אביב, אדריכלית: לילך לב. עמית גרון, בנין ודיור
מסכי ענק, שולחן ביליארד ובר בחלל התחתון של הפנטהאוס/בנין ודיור, עמית גרון

החלל המעוצב הוא למעשה חלל המגורים הציבורי בביתה של משפחה. על הבר עומדות צנצנות עם עוגיות ובקבוקי שתייה של הילדים, בין הספות מפוזרים פה ושם צעצועים ועל המסך הגדול, הממוקם על הקיר במקביל לבר, מוקרנים, רוב היום, סרטים מצוירים או סרטי די-וי-די לגיל הרך. "זו בדיוק הייתה הכוונה, ליצור משהו אחר, מפתיע, צעיר, מתובל בהומור, ועם זאת מעוצב בקפידה וסופר פרקטי, בתוך המעטפת הסטנדרטית של בניין מגורים", מספרת האדריכלית שעיצבה את הדירה עבור משפחה צעירה, שבה הורים בגילי השלושים ושני ילדים קטנים.

בעוד שבקומה העליונה תחושת המרחב מקבלת חיזוק מהנוף הפתוח, מהשימוש בזכוכית ומריבוי המשטחים הלבנים, הקומה התחתונה נזקקה לזריקת עידוד עיצובית. הקבלן בנה את הדירה עם תקרות בגובה 2.5 מ' והתחושה הייתה תחושת מחנק, הפתרון שנמצא היה תקרת בריסול, יריעת פלסטיק לבנה הנמתחת לאורך ולרוחב התקרה. הבחירה בבריסול המתוח, חומר חלקלק המחזיר אור והשתקפויות, שינתה את התחושה בקומה הזו מקצה אל קצה, והוסיפה לחלל, מעבר לאפקט הגובה, "גלאם" וברק, אלמנטים מוכרים בעיצוב מועדונים, שאת האווירה השוררת בהם ביקשו בעלי הבית לאזכר.

הקומה העליונה הכוללת מטבח פינת אוכל וסלון מוקפת בנוף עירוני/בנין ודיור, עמית גרון
מבט נוסף מהכיוון הנגדי/בנין ודיור, עמית גרון

פרקטיות היא שם המשחק בדירה המשתרעת על פני שתי קומות. הקומה התחתונה מיועדת למגורים וכוללת חדר משפחה, חדרי שינה ורחצה והקומה העליונה, הממוקמת על הגג, כוללת סלון לאירוח, מטבח ומרפסת המקיפה את הקומה משלושה כיוונים. החשיבה הפרקטית ניכרת בכל אזורי הבית, והפרקטיות והדרישה של בעלי הבית ליצור נוחות מקסימלית לא באו על חשבון העיצוב.

כמו כן, לב תכננה חדר רחצה גדול במיוחד, המחופה בפסיפס שחור ודרמטי, בצמוד ליחידת ההורים. חדר הרחצה מאפשר פינוק למבוגרים בשיא האינטימיות, מחד גיסא, ורחיצה נוחה של הילדים הקטנים בחלל המרווח, מאידך גיסא. "כדי להדגיש את אופיין השונה של שתי הקומות", מספרת לב, "החלטנו לעצב את הקומה התחתונה, המשפחתית, בגוונים כהים וחמימים יותר, ואת הקומה העליונה, המוקפת בדלתות זכוכית ושטופה באור, בגוונים בהירים, שיעצימו את תחושת המרחב".

כמו שאר החדרים בבית גם חדר השינה של ההורים מוקף בחלונות/בנין ודיור, עמית גרון
חדר הרחצה עוצב בצורה שגם תאפשר לרחוץ את הילדים בנוחות/בנין ודיור, עמית גרון

תכנון החללים, בחירת החומרים וסידור הרהיטים התבסס על שלושה קווים עיקריים: שפה עיצובית "מועדונית" בהשראת חיי הלילה, הפרדה מוחלטת בין אזור המשפחה לאזור האירוח, וכאמור - פרקטיות. נקודת המוצא הפרקטית הובילה לעיצוב קירות המשמשים, למעשה, כמקומות אחסון שבדלתותיהם מוטבעות כתובות משעשעות בלועזית, שמופיעות כמעט בכל חדרי הבית.


לאינדקס שיפוץ אמבטיה; לאינדקס חדרי שינה
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

הרהיטים הכהים שנבחרו לאזור הבילוי והפנאי יוצרים תחושה של מועדון אמיתי/בנין ודיור, עמית גרון
מדרגות לקומה העליונה ממשיכות את הקו הכהה של הרצפה/בנין ודיור, עמית גרון
המרפסת בקומה העליונה מוקפת במעקה זכוכית שקוף שתורם לתחושת הפתיחות של הפנטהאוס החוצה/בנין ודיור, עמית גרון
מבט מהמטבח לעבר המרפסת ופינת האוכל/בנין ודיור, עמית גרון
בריכת נוי המעניקה תחושה של בית על הקרקע ולא כזה ששוכן בקומה גבוהה במגדל ברכז העיר/בנין ודיור, עמית גרון

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully