יותר נוח: עוברים מדירה עירונית לווילה בכפר

משפחה צעירה עוברת מדירה עירונית לבית בכפר שנבנה במיוחד עבורה, יש בו בריכת שחייה עם מקלחון צמוד, אזורי אירוח מרווחים ולכל אחד מבני הבית חדר מושקע עם טוויסט מקורי

עפרי גונן
31/08/2012
בבית כולל בריחת שחייה ואזורי רגיעה נעימים(צילום: בנין ודיור, מושיק כהן)

המשפחה שגרה בבית הזה עברה מפנה שמאפיין משפחות צעירות רבות – מעבר מהעיר למושב. בני המשפחה, זוג הורים עם שלושה ילדים, חיפש בית מרווח ומפנק וכשלא מצאו את מה שחיפשו בעיר, החליטו לחפש אלטרנטיבה במושבים הסמוכים לאזור השרון מספר נקודות ראשוניות שהדגישו בעלי הבית הכתיבו את שלבי התכנון עבור שירה מוסקל והדס רוט ממשרד הלל אדריכלים, שגוייסו על מנת לעזור למשפחה ליצור בית מרווח ונעים באווירה כפרית קלילה וצעירה.

טוב לדעת (מקודם)

האם בי קיור לייזר מתאים לכם? ככה תדעו למי המכשיר מתאים ולמי לא

מוגש מטעם בי קיור לייזר
קומת הכניסה עוצבה כחלל גדול ללא מחיצות ומחסומים(צילום: בנין ודיור, מושיק כהן)

המשפחה הדגישה את אהבתה לאירוח, גם בחלקו הפנימי של הבית וגם בחלקו החיצוני, בנוסף בקשה המשפחה בריכה שתשמש מוקד מרכזי בבית. לאחר מספר סקיצות ותכנוני פנים שונים, תוכנן בית בצורת האות ריש המורכב מ- 2 חלקים מלבניים, אחד למרחב הציבורי ואחד למרחב הפרטי. חלל הכניסה בנוי בצורת האות H כשהמטבח ממוקם בלב הבית.

בסלון ניצבת אח המחממת את כל החללים הציבוריים בקומת הכניסה - הודות לצינור הגבוה(צילום: בנין ודיור, מושיק כהן)

בעלת הבית הדגישה שהיא מבלה במטבח שעות רבות, ושחשוב לה לראות את הבריכה והחצר היישר מן החלון. בהתאם לכך, המעצבות מיקמו משטח עבודה גדול על גבי הקיר החיצוני ובו חלון גדול הצופה ישירות אל הבריכה. במרכז החלל מוקם אי גדול באורך 3 מטרים המהווה משטח עבודה מרווח, כזה שמאפשר אחסון רב וכן משמש את בני הבית עבור ארוחות יומיומיות. המטבח, כמו כל עבודות הנגרות בבית שתוכננו בהזמנה אישית, עוצבו בסגנון קלאסי ועדין עם משטח עץ אלון גושני שמוסיף חמימות לחלל.

מבט על הכניסה לבית מהמטבח שילוב של רצפת פרקט חמימה עם תקרת קורות לבנה(צילום: בנין ודיור, מושיק כהן)

מול המטבח מוקמה פינת משפחה ומעבר לחלל הכניסה מוקמו פינת האוכל הרחבה והסלון המרכזי. בנוסף, בסלון נמצא קמין גז הממוקם על גבי קיר מחופה בלבנים בגוון בז'-אפרפר, אשר מהווה מוקד ואלמנט הפרדה עדין בין חלקי המרחב הציבורי. בחלל כולו פתחים גדולים המחזקים את הקשר לחצר ומאפשרים נקודות מבט וגישה נוחה אליה. החלל הציבורי הוא בן קומה אחת ובעל גג קורות משופע המודגש כלפי פנים על ידי קורות משופעות, בהירות התקרה יוצרת אווירה מיוחדת בחלל והגובה נותן תחושת מרחב וזרימה.

בקומות התחתונות נמצאים חדרי הבנים(צילום: בנין ודיור, מושיק כהן)
כל החדרים נהנים מתאורת יום חיונית להתפתחותם של הילדים(צילום: בנין ודיור, מושיק כהן)

בחלקו השני של הבית 3 מפלסים: בקומת הקרקע חדרי הבנים, בקומת המרתף חדר השינה של הבת הגדולה ובקומה הראשונה סוויטת ההורים. חדרי השינה של הילדים כוללים מבואה עם ארונות קיר, יחידת שירותים, מקלחת ויציאה לחצר עבור כל חדר. הרהיטים בחדרים בעלי גוון בהיר וכל ילד בחר לעצמו טפט שאהב לקיר של חדרו, מה שתרם להגדרת הצבעוניות של החדר ויוצר אישיות ואופי לכל חדר.

בית בשרון בתכנון ועיצוב משרד: הלל אדריכלים. מושיק כהן, בנין ודיור
סוויטת ההורים עוצבה במראה רומנטי(צילום: בנין ודיור, מושיק כהן)

עם העלייה לקומה העליונה פוגשים את סוויטת ההורים המפנקת, שיוצרת עבור הזוג חלל רגוע ומנותק. התקרה הגבוהה ובהירה, רצפת פרקט ונוף אשר נשקף מהחלונות הגדולים ומשרה אווירה נעימה ורומנטית. המיטה נשענת על קיר לבנים, המפריד בין החלל המרכזי לבין חדר הארונות וחדר הרחצה, כך שנוצר חלל מרכזי מרווח.

בחצר הוגדרו אזורי ישיבה המאפשרים אירוח נוח(צילום: בנין ודיור, מושיק כהן)

עיצוב החצר, בדומה לעיצוב הבית, נעשה בקפידה עם דגש על נוחות האירוח, בחצר הוגדרו אזורי ישיבה שונים וניתנה תשומת לב לתאורה ולחומריות, כך שישתלבו באופן המשכי אל פנים הבית. הבית המקסים הוא תוצאה של דו שיח סבלני וקשוב בין המעצבות לבין בעלי הבית. תהליך התכנון, שכלל קבלת החלטות לא פשוטה, חייב את הצדדים לעבוד יחדיו וכאן ניכר שיתוף הפעולה בין 2 הצדדים. הבית שתוכנן הוא אסתטי, נעים ושימושי עבור המשפחה.

לאינדקס רהיטים; לאינדקס טקסטיל לבית
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

מטבח אי מרכזי הצופה על כל אזורי הבית(צילום: בנין ודיור, מושיק כהן)
חדר הרחצה ביחדית ההורים(צילום: בנין ודיור, מושיק כהן)
כיור פרי סטנדינג המונח על המשטח כאבן עצמאית(צילום: בנין ודיור, מושיק כהן)
פינת ישיבה בחצר האחורית(צילום: בנין ודיור, מושיק כהן)
חזית הבית - איפה היו מוצאים כזה דבר בעיר?(צילום: בנין ודיור, מושיק כהן)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully