שומרים על שפיות: שיפוץ בעלויות נמוכות מבלי לעבור דירה

זוג בני 60 ממזכרת בתיה שהחליט לחדש את ביתו לאחר שילדיו עזבו את הקן מוכיח שאפשר לעשות את זה בתקציב מוגבל, מבלי לעזוב את הבית במהלך השיפוצים ועל הדרך להשאר שפויים

הדר אוזן
01/06/2012
הרהיטים הישנים נשארו כדי לחסוך בעלויות והשתלבו בעיצוב החדש(צילום: בנין ודיור)

אחרי שנים של מגורים בבית פרטי בן שתי קומות במזכרת בתיה, ואחרי שילדיהם הבוגרים עזבו את הקן, הבינו בעלי הבית בו אנחנו מבקרים הפעם, אנשי אקדמיה בשנות ה- 60 לחייהם, שהגיע הזמן לשדרג את המקום בו הם חיים. בני הזוג קיבלו החלטה לערוך שיפוץ ממוקד, תוך טיפול במספר דברים שהצריכו שינוי, ובלי "להתפזר" בכל רחבי הבית. במקביל, הם ביקשו לשמר את הצביון הכפרי שאפיין את הבית ולשמור על הריהוט הקיים, בלי ליצור עומס עיצובי וכאן בדיוק נכנסו לתמונה המעצבות שני פרלה ולינור קמפאנו.

במהלך השיפוץ המשיכו בני הזוג לגור בבית, ולכן התהליך נערך בשני שלבים ובוצע באופן ממוקד ומהיר ככל שניתן כשבשלב הראשון שופצה הקומה העליונה והוקמה סוויטת ההורים ובשלב השני, אחרי שבני הזוג עברו להתגורר בקומה העליונה, התחיל השיפוץ של קומת הקרקע.

טוב לדעת (מקודם)

האם בי קיור לייזר מתאים לכם? ככה תדעו למי המכשיר מתאים ולמי לא

מוגש מטעם בי קיור לייזר
פינת האוכל שסמוכה לסלון שטופת אור טבעי הודות לחלון הגדול שבמטבח(צילום: בנין ודיור)

בקומת הקרקע של הבית נעשו מספר שינויים כשהמשמעותיים ביותר היו ביטול של אחד מחדרי השינה בקומה, וסיפוח המרפסת לתוך שטח הבית. החללים שסופחו הפכו את אזור האירוח לחלל רחב ידיים, מזמין ומואר, עם מטבח פתוח, פינת אוכל מרווחת שיכולה בקלות לגדול כשמארחים משפחה וחברים, וסלון אינטימי ונינוח. הבית רוצף מחדש באריחי גרניט פורצלן בגוון אפרפר, והמדרגות שמובילות לקומה העליונה חופו גם הן מחדש בשיש.

פרט נגרות בסלון שעוצב בהתאה לשאר הרהיטים הקודמים שהיו בבית(צילום: בנין ודיור)
חדר ארונות מרווח שמעניק לדיירים נוחות מרבית(צילום: בנין ודיור)

במטבח נשמרו הארונות כמו שהם, פשוט כי היו במצב מצוין, גם ריהוט פינת האוכל הקיים נשמר ובסלון נוספו מספר שדרוגים - הספות רופדו מחדש בבדים אפורים-שחורים בדוגמת קפיטונאז', שטיח אדום הוסיף כתם צבע, פריטי נגרות מעץ אלון טבעי הוזמנו מנגר כך שישתלבו בהרמוניה עם הקיים, גופי תאורה מגוונים תרמו לתחושת האינטימיות בחלל והחלונות הוחלפו לחלונות מפרופיל בלגי בגוון כהה.

ספסל ישיבה המשמש כמקום אחסון(צילום: בנין ודיור)

בקומה העליונה התמקד השיפוץ דווקא בהפיכת חדר ההורים לסוויטה מפנקת, ולכן בוטל חדר טלוויזיה שהיה בקומה וסופח לשטח החדר של ההורים. החלל החדש שנוצר תוכנן כך שיכיל גם מבואת כניסה מרווחת וחדר ארונות, ספסל בנוי לישיבה והתרגעות (הכולל אחסון נסתר), פינת איפור-עבודה ואחסון, אזור שינה מרגיע וחדר רחצה עם מקלחון רחב ידיים. גם כאן נעשה שימוש רב בעץ אלון טבעי ובכתמי צבע אדומים וכתומים ליצירת איזון בין קו עיצובי נקי לבין אוירה כפרית חמימה וביתית.

חדר ההורים הפך לסוויטה מפנקת ומרווחת(צילום: בנין ודיור)
שיפוץ בית במזכרת בתיה של זוג בשנות ה – 60. בנין ודיור
אלמנט הפרדה בנוי שיוצר חיץ בין חדר הארונות לחדר השינה(צילום: בנין ודיור)

כדי להימנע מחריגה בתקציב ומהארכת תהליך השיפוץ, הוחלט שלא לפרק תקרת רביץ שהייתה בקומה ובמקום זאת החליטו המעצבות להוסיף קונסטרוקציה שתאפשר יצירת מפתח רחב בסוויטת ההורים. סביב הקונסטרוקציה הזו נולד האלמנט המרכזי בחלל - אלמנט הפרדה בנוי שיוצר חציצה בין מבואת הכניסה וחדר הארונות לבין אזורי השינה והרחצה, ובמקביל מספק שטחי אחסון ויוצר עניין באמצעות פרט ניתוק עם תאורה, כתמי צבע וגיאומטריה פיסולית.

חדר רחצה שכולל אמבטיה ומקלחות המאפשרים לזוג להתנהל בנוחות(צילום: בנין ודיור)
כמו בכל הבית גם בחדר הרחצה נעשה שימוש בפרטי נגרות שעשויים אלון(צילום: בנין ודיור)

עם רגליים נטועות עמוק בקרקע, מתוך רצון לחדש את הקיים בתקציב מרוסן הצליחו בעלי הבית להפוך את ביתם הוותיק במושבה לבית שמרגיש חדש לגמרי, ומלא חום ואינטימיות. התוצאה הסופית משדרת פשטות ישראלית סולידית, מקסימה ושובת עין, שילוב מרענן בין מודרני וכפרי.

(צילום: אלעד גוטמן)

לפורטל עיצוב פנים מבית מגזין "בניין ודיור"
לאינדקס ריצוף הבית; לאינדקס אדריכלים

  • שיפוצים
  • עיצוב פנים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully