הסגנון אנגלי, הריהוט אינדונזי, השמש ישראלית: בית בריכה פרטי

בית רחב ממדים בשרון עוצב ורוהט ב"כבדות" זרה מעורבת, אך בזכות הרבה מחשבה, טעם טוב ואור טבעי - התוצאה קלילה מהצפוי ומרשימה במיוחד

מרב שדה
28/04/2012
לבית כזה צריך להיכנס לאט(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)
הבטחה גדולה מן החוץ שמתממשת(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)
בית בריכה מעוצב בשרון על ידי האדריכל אודי מן. אלעד שריג, בנין ודיור
מחופת פסיפס כחול. הבריכה בחצר הפנימית בשעת ערב(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)

כל הנכנס דרך השער של הבית הזה, 500 מ"ר גודלו הבנויים על מגרש בגודל 1,300 מ"ר, ופוסע בשביל המרוצף לעבר דלת הכניסה קולט את מטרת האדריכל שעבד כאן: ליצור כניסה הדרגתית לאווירת הבית. השביל מחולק למקטעים ומכל אחד מהם מראה חזית הבית משתנה. "האדם שנכנס מהרחוב זקוק לזמן שבו הוא יכול לעבור ממצב מנטלי של רחוב למצב מנטלי של בית", מסביר אודי מן, האדריכל והמעצב.

הבית רחב הממדים השוכן באחת השכונות באזור השרון, מחולק לאזורים ולתת אזורים. יש אזור אירוח רשמי הנמצא משמאל לכניסה ומימין חללי התכנסות למשפחה וחדרי השינה שגם הם מחולקים: בחלק אחד אגף ההורים וחדרי התאומים הקטנים והחלק השני כולל את חדרי הילדים הבוגרים וחדרי לינה לאורחים. אגפי השינה מנותקים מהחלל הציבורי על ידי דלתות עבות ומבודדות.

טוב לדעת (מקודם)

בשל ביקוש גובר לטיפול יעיל בכאבים: בי-קיור לייזר במבצע מיוחד

מוגש מטעם בי קיור לייזר
כשבעלת הבית היא שפית מקצועית, להמטבח הוא חלק מרכזי בבית(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)

למרות גודלו ומבנהו המוארך של הבית, התנועה והזרימה בו נכונות ולא מבלבלות. "בכל חלק של הבית חשבנו מי הם המתגוררים והמשתמשים בו ועם מחשבה זו תכננו את החללים", מסביר מן. "במיוחד שמנו דגש על תכנון המטבח, שהוא שונה מבתים רבים. היה ברור שהוא יהווה חלק מרכזי בבית, יחובר לפינת האוכל, יהיה קרוב לחצר הפנימית, שבה פינת אוכל ואירוח נוספת, ושיהיה פתוח משלושה כיוונים לפחות". למטבח חלק חשוב בחיי המשפחה כי בעלת הבית היא שפית שמעבירה סדנאות בישול בביתה. כך למעשה הייתה חשיבות לגודלו, למיקומו, לעיצובו ולהפרדתו של המטבח מאגפי השינה.

שפע של אלמנטים. חצר הבית(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)
גינה מוקפדת ומינימלית. חצר הבית(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)
קטן במכוון נעים לאירוח. חצר הבית(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)

בעלי הבית היו מעורבים בכל שלב של התכנון והעיצוב בבית ומסרו את בקשותיהם במדויק לאדריכל. הבעיה העיקרית הייתה להפוך את התכניות לתכניות הגשה, שכן לבניית הבית נבחרה שיטה שאינה נפוצה בארץ: השלד כולו בנוי מקונסטרוקציית מתכת, מלבד העמודים, והקירות הם פנלים של קלקר מצופה פח, שיטה שנהוגה לרוב בבניית חדרי קירור ומאפשרת בידוד אקוסטי ותרמי, בנייה מהירה, חסכונית בכוח אדם ובזמן ומדויקת ביותר. גם לגבי העמדת הבית על פני השטח היו לבעלי הבית בקשות ברורות: חזית לרחוב, מפלס אחד, חצר פנימית גדולה, חיבור בין הפנים לחוץ ומינימום חצר אחורית, שמטבעה הופכת להיות מוזנחת. החצר הפנימית חולשת על שטח של 500 מ"ר ובמרכזה בריכה גדולה מחופת פסיפס כחול. בחצר אזורי ישיבה ואירוח שונים, אזור האכלה עם שולחן גדול, מטבח פתוח עם דלפק, תנור פיצה וגריל גדול, פינת זולה ומסך גדול להקרנת סרטים, ג'קוזי וגזיבו גדול שלידו בריכת דגים.

לוחות הגבס הלבנים מאזנים את "כבדות" הסגנון הבריטי עתיק. הסלון(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)
פרקט שהונח בצורת אדרת וריהוט שיובא מאינדונזיה. זווית נוספת של החלל הציבורי(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)
כמו במקום אחר. קמין גדול מחופה בבריקים בסלון(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)

הבחירה בעיצוב פנים המבוסס על סגנון אנגלי כבד עלולה הייתה ליצור אווירה דחוסה אבל מן נתן לכך פתרון בחיפוי קורות הגג בלוחות גבס לבנים שמרככים את תחושת הכובד. רצפת הפרקט, בצורת הנחה של אדרת דג, הותאמה לסגנון הריהוט וכל פרטי הריהוט, כולל העמודים, יובאו מאינדונזיה. המפתחים הענקיים שדרכם חודר אור רב פנימה היו גם הם חלק מהפתרון לפנים הכהה והכבד. יצירת הסימטריה, החשובה לבעלי הבית, התאפשרה בגין שיטת הבנייה המיוחדת וכך נוצרו נישות ועמודים מלאכותיים שמחלקים את החללים הענקיים ונותנים תחושה של אינטימיות. במרכז חלל האירוח נבנה קמין גדול מחופה כולו בבריקים ומולו ניצב שעון אורלוגין עתיק ולהשלמת המראה ניצב על הקיר הסמוך מזנון אנגלי עתיק.

מעוצב באופן אישי. החדר הלבן-ורדרד של הבת(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)
תחושה שונה לגמרי. החדר ה"עירוני" המעוצב בגוונים כהים של הבן(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)
24 גופי תאורה וחלל רחצה פתוח שבמרכזו אמבטיית פריסטנדינג. חדר השינה של ההורים(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)
איכות בלי פשרות. חדר השינה והרחצה(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)

בחדרי הילדים, שכל אחד מהם עוצב בסגנון אישי הולם, נשמרה תחושת האינטימיות על ידי הנמכת התקרה לתקרה שטוחה. החדרים אישיים מאוד: חדר המעוצב בסגנון פיראטים לתאומים בני השבע, חדר ורדרד לבת וחדר עירוני המעוצב בגוונים כהים לבן. מכל חדרי הילדים יציאה לחצר האחורית הפרטית, שמופרדת מהחצר המרכזית. בחדר ההורים חוזר המראה הדרמטי, עם לא פחות מ- 24 גופי תאורה שונים וחלל רחצה פתוח שבמרכזו אמבטיית פריסטנדינג. למרגלות המיטה ספסל בנוי שממנו נשלף מסך הטלוויזיה. החלונות הגדולים צופים לחלק מהגינה הפנימית, לאזור הגזיבו ולבריכת הדגים והופכים את חווית השינה למשהו אחר לגמרי. ובכלל, מדובר בבית לא שגרתי, בזה אין ספק.

(צילום: אלעד שריג)

לפורטל עיצוב פנים מבית מגזין "בניין ודיור"
לאינדקס ספות; לאינדקס בריכות לבית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully