פסטורליה על שפת הים בעיר הגדולה: מלון בוטיק בנווה-צדק

בין חנויות טרנדיות לבתי פרטיים ייחודיים, בשכונת נווה צדק הפסטורלית בקרבת חוף ימה של תל אביב שוכן מלון בן 5 סוויטות מעוצבות ומקסימות, כל אחת בדרכה

שרון אדיר
(צילום: בנין ודיור)

לפני ארבע שנים החליטו שני האחים, תומי בן דוד וגולן דור, לפתוח מלון בוטיק שמשמר ומקדש את ההיסטוריה של שכונת נווה צדק הפסטורלית, את אופי השכונה ואת סגנון הבנייה בה אשר מתבסס על חומרים טבעיים שנבנו בעבודת אומן ופיתוחים מקוריים. ההחלטה להקים את המלון במו ידיהם הובילה לחשיפה מחודשת של בניין היסטורי בן כמעט 80 שנה, ולעיצובו כמלון בוטיק מעורר התפעלות וגדוש בפריטי אומנות, רהיטים משוחזרים, חדרים מרווחים ומגוונים ובעיקר המון מקוריות.

טוב לדעת (מקודם)

מדרסים בהתאמה אישית בחצי שעה - ואתם יוצאים לחיים חדשים

לכתבה המלאה
לא חדרים קטנים וסטנדרטיים. יחידת הגלריה (צילום: בנין ודיור)
סוויטת הגן הדו מפלסית (צילום: בנין ודיור)

מגיל צעיר מתעסק תומי בן דוד באומנות ותמיד קיווה שיגיע היום בו יזכה להציג את כישרונו והשקפת עולמו העיצובית בצורה חופשית ומקורית. "רציתי ליצור משהו אחר בתחום המלונאות, לא עוד חדרים קטנים וסטנדרטיים אלא כאלה שמשרתים את אופי הבניין והשכונה וכמובן את האורחים שמגיעים, שירגישו כמו בבית", מדגיש בן דוד.

לצדו עומד אחיו גולן שפינה לתומי את ההתעסקות העיצובית בבניין, דבר שאפשר לו לתכנן ולפתח שפה עיצובית מקורית ומגובשת שהובילה לפיתוח ולבנייה של חמש יחידות שמחולקות ליחידת גלריה, סטודיו, ושלוש סוויטות גן, כשאחת מהן מרווחת במיוחד.

כיורים העשויים חביות אותנטיות (צילום: בנין ודיור)
לבן בכל מקום. סוויטת הגן הלבנה (צילום: בנין ודיור)

מיקומו של הבניין בתוך אזור מגורים ובסמוך לשפע של חנויות ומסעדות, אפשר לבן דוד להתמקד בדירות עצמן כך שהבניין מתפקד ממש כמו בית דירות, בלי לובי סטנדרטי של מלון, יותר כמו בבית. לא צריך הרבה בשביל לחוות את הסגנון העיצובי שנשען על הבנייה המקורית. על ידי שימוש בחומרים טבעיים כמו ברזל, עץ, טקסטיל ועוד, בנה בן דוד בשטח הבניין, בתקופת השיפוץ, את כל האלמנטים שחוברו לבניין. למשל, מסגרות הברזל לחלונות בהזזה, דלתות, ארונות, וכיורים מקוריים מחביות יין.

רצפת בטון מוחלק וטיח לבן. סוויטת הגן השנייה (צילום: בנין ודיור)
גופי התאורה, הארונות והכיסאות המרופדים נאספו שנים והוטמעו פה. סוויטות הגן השלישית (צילום: בנין ודיור)

מה שלא נבנה בשטח נאסף על ידי בן דוד במהלך השנים, שופץ והוטמע מחדש ביחידות המלון, כמו למשל, גופי התאורה הישנים, הארונות והכיסאות המרופדים.

קומת הקרקע וחלק קטן שנמוך ממפלס הקרקע יועדו וחולקו לשתי סוויטות גן מרווחות ומוארות, כשכל אחת בשטח של 100 מ"ר, עם חצרות מוארות, וחללי שירותים אותנטיים.

חומרי העבודה העיקריים בחדרים אלה התבססו על בטון, לבני בנייה, עץ, ברזל למעקות וטקסטיל בצורות שונות ומקוריות. הרצפה עשויה בטון מוחלק עם פיגמנט לבן שמבהיר אותה ומוסיף המון אור לחללים, אלמנט בהיר נוסף מביא לידי ביטוי הטיח הלבן שעל הקירות.

מבט לחצר (צילום: בנין ודיור)

החללים במלון מאוכלסים כולם בפרטי נגרות חדשים לצד שולחנות ישנים, כסאות ששופצו ומנורות ישנות שנתלו.

סגנון העיצוב של הסוויטה מבטא חיבור בין ישן לחדש שמאפיין בצורה ברורה גם את אופי הבניין. את העשייה החדשנית אפשר לגלות בחללי השירותים שעטופים קירות לבנים לצד רצפת בטון לבנה אפורה, חלוקי נחל, ושלל אלמנטים טבעיים נוספים שעוטפים את החללים ונותנים להם אופי מיוחד ושונה לחלוטין ממה שהורגלנו אליו בחדרי מלונות ויחידות דיור שיועדו לתקופות קצרות.

חיבור בין ישן לחדש (צילום: בנין ודיור)
אלמנטים טבעיים (צילום: בנין ודיור)

בקומה מעל ממוקמים שני חללים, יחידת הסטודיו בשטח של 55 מ"ר ויחידת הגלריה בשטח של 75 מ"ר. גם כאן תוכלו למצוא אקלקטיקה של אוספים ואלמנטים שמאחדים את החללים ונותנים להם אופי חם וביתי בתוספת פריטי עיצוב ואומנות מקוריים.

השימוש בלבנים, בטיח לבן, בבטון, במרצפות מצוירות ובעץ, חוזר על עצמו גם כאן אך באופן שונה. בחדרי השירותים כאן, כמו בסוויטות הגן שלמטה, נעשה שימוש בעץ ובבטון, באלמנט חשיפת קורות הפלדה ובחביות היין שעברו טרנספורמציה ומשמשות כעת ככיורים.

סגול כהה על רקע בוהק הלבן (צילום: בנין ודיור)
שימוש בעץ ובבטון. חדר האמבטיה ביחידת הגלריה (צילום: בנין ודיור)
החלל הגבוה והגדול ביותר בבניין. סוויטת הגג (צילום: בנין ודיור)
שחור ואפור לשבירת הלבן (צילום: בנין ודיור)

החלל הגבוה והגדול ביותר בבניין הוא של סוויטת הגג שמתפרסת על פני שטח של 120 מ"ר. הסוויטה צופה בחלקה מערבה, אל הנוף הכפרי של נווה צדק ואל הנוף האורבאני שמאחוריו.

החלל עצמו מודגש בבהירותו הלבנה שמגיעה עד לתקרת העץ המשופעת ובהתאמה מלאה בין הגוון הבהיר השולט לרהיטים ולעמדת הבר הלבנה כשהפריט הבולט ביותר בכהותו בחדר הוא השטיח בגוון האפור כהה.

בר גבוה שטוף אור (צילום: בנין ודיור)

גם השירותים בסוויטת הגג ממשיכים את הקו הלבן שלה, אך בתוספת של גווני חום בהיר שמגיעים מהשימוש בטיח גס על גבי הקירות.

השימוש בגוון הלבן גם במרפסת תורם לתחושת הגודל והמרחב ומעביר את התחושה של המשכיות בין הפנים לחץ, הג'קוזי הלבן והמפנק מחוץ לקירות החדר הוא יותר ממה שאפשר לבקש מבחינה עיצובית ופינוקית.

טיח גס, בטון ועץ. שירותי סוויטת הגג (צילום: בנין ודיור)
המשכיות בין הפנים לחוץ. הג'קוזי הלבן (צילום: בנין ודיור)
חוויה מעוצבת. מלון נווה צדק (צילום: בנין ודיור)

נדיר למצוא פרוייקטים חדשים ששואפים לשמר את מורשת הבנייה ואת אופי השכונה ההיסטורית בה הם נמצאים. במקרה של מלון נווה-צדק נחשפנו לפרוייקט שימור של ממש, מ-א' ועד ת'. גם הבניין החיצוני עבר תהליך של שימור בסטנדרט מאוד גבוה וגם החללים הפנימיים עברו תהליך דומה. בעל המקום והמעצב לא פסח על פרט, בהרבה יצירתיות וכשרון השלים את הפרוייקט שהתגבש לכדי מלון בוטיק שבשל תפיסתו העיצובית השונה מהמקובל כיום, מאפשר חוויה מקורית באופן מהותי מזו שנקבל ברובם הגדול של המלונות המציעים לנו את שירותיהם

לפורטל BVD לעיצוב פנים מבית מגזין "בניין ודיור"
אינדקס טקסטיל
אינדקס כורסאות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully