עיצוב מחדש: גם כפרי וגם עירוני

אחרי 5 שנות מגורים בבית פרטי החליטו בעלי בית בהוד השרון לעצב מחדש את החלל הפנימי בו. התקציב: 250 אלף שקלים, התוצאה: לא מפספסת אף פינה

רוני רבינו

חלום המגורים בשולי העיר, קרוב לכל מה שחם אבל גם מבודד ושקט, הוא פנטזיה נפוצה שכמעט כולנו מכירים. יש מי שנחושים ללכת עם החלום עד הסוף ולהפוך אותו למציאות, כמו זוג ההורים ושלוש בנותיהן שבנו בית רחוק מלב העיר וטובל בירוק עם אמירה עיצובית אורבנית בהוד השרון. הבית, 400 מ"ר אשר מתוכם 280 בנויים, נבנה באמצעות תכנון אדריכל לפני כ-5 שנים. המבנה עצמו משדר מודרניות ואלגנטיות ומשלב חומרים "עירוניים" כמו בטון, אבן, מעקה ברזל, פרופילים בלגיים ונגיעות עץ טבעי כשבתכנון הבית הונחו הדגשים על פונקציות בסיסיות למשפחה: מטבח פתוח ושימושי הכולל בר לאירוח, סלון גדול ופינת אוכל גדולים. על עיצוב הפנים המחודש הופקדה מעצבת הפנים חגית רוזנברג.

בני המשפחה אוהבים לארח ולכן השילוב של אסתטיקה, מודרניות, עדכניות, צבעים רגועים, קווים נקיים בשילוב עם פונקציונאליות ומתן הרגשה של בית מארח ומזמין היו הקווים המנחים בעיצוב הפנים המחודש, יחד עם הבקשה להתאים את חדרי הילדים לגילו של כל ילד ולאופיו.

טוב לדעת (תוכן מקודם)

זהב וטהור: סדרת הטיפוח עם 24 קראט זהב

בשיתוף Fashion TV Cosmetics
לכתבה המלאה
בנין ודיור עמית פלד
מינימליסטי. הסלון
מוארת במיוחד. פינת האוכל

קומת הכניסה מופרדת לשני אזורים; איזור אירוח שכולל את הסלון ופינת האוכל ואיזור חיי היומיום המשפחתיים שבו נמצאים המטבח ופינת המשפחה. חלוקת האזורים באמצעים עיצובים גורמת לבית להיראות גדול יותר ומאפשרת התמצאות מהירה בין הפונקציות השונות שקיימות בו.

קליל ולא מתחנף. מזנון בעיצוב עצמי עשוי מסולם שעליו מונחים מדפי עץ

הסלון בבית מודרני ומינימליסטי וכולל ספת עור בצבע אפור בהיר, שזלונג ושולחן יפני עם גוונים שונים של עץ. כדי ליצור חלל מאוורר, צעיר ולא מתחנף מדי הוסיפה בעלת הבית לסלון גם מזנון קליל בעיצוב עצמי, עשוי מסולם שעליו מונחים מדפי עץ. לידו, ומול הסלון, מוקמה פינת האוכל שעשויה מעץ במבוק צבוע לבן והחלל כולו מואר בחלונות בלגיים גדולים שמאפשרים זרימה מלאה וטבעית עם החצר המרכזית של הבית.

בנין ודיור עמית פלד
האזורים שהוגדרו למטבח וחיי היומיום המשפחתיים מרווחים. המטבח

האזורים שהוגדרו למטבח וחיי היומיום המשפחתיים מרווחים וכך כולל האי שבמטבח דלפק מעץ מרחף שמאפשר ישיבה נוחה של כל דיירי הבית לארוחה משפחתית מהנה. חלל הטלוויזיה כולל ספת שזלונג פינתית לרביצה ומסך הטלוויזיה והמדיה תוכננו בתוך נישת גבס שכוללת מקום ליחידת נגרות צפה מעוצבת ואסימטרית עשוית עץ צבוע לבן ומחורצת שפורצת מתוך הגבס. כל המכשור החשמלי כאן ממוקם בתוך אותו מזנון וחוטי החשמל נסתרים והקליטה למכשור מבוצעת באמצעות עינית אלקטרונית.

טפט כוכבי הוליווד של שנות ה-50. השירותים

החלל בו הוסכם שמותר להשתולל היה שירותי האורחים ובהם הוחלט ללכת על סגנון הקולנוע של שנות החמישים. הטפט כולל רקע דמוי סטוקו אפור, גב האסלה חופה בכוכבים הוליוודיים ברוח התקופה וכך גם עוד חלק נוסף לאורך הקיר. את הכיור בחרה המעצבת להניח על גבי עמדת עץ עלון מבוקע שמשלימה את המראה והתחושה בחלל.

אוירה אורבנית. חדר הבת הגדולה

קומת החדרים כוללת ארבעה חדרי שינה שמשמשים את הזוג ואת שלוש הבנות שלהם. חדר הילדה הגדולה הוא בעצם חלומו של כל צעיר מתבגר. כאן תמצאו טפט ניו יורקי תלת מימדי שמשווה לחדר אווירה אורבנית, צעירה ומודרנית בשילוב מיטה יפנית על גלגלים תעשייתיים שקופים, שולחן זכוכית על רגלי חמור ושידת בגדים ענקית. קיר גב המיטה מחופה לבני סיליקט בגוון שמנת, בהשפעת הלופטים של ניו-יורק וגב המיטה מרופד בעור תעשייתי בצבע אדום בוהק ועל המיטה מונחת כרית שמדגישה, ביחד עם קרש הגב, את הקו המאוזן שבחזית הקיר.

עשוי כולו עץ. חדר הבת האמצעית
כל הדמויות שהקטנה אוהבת. חדר הבת הצעירה

החדר של הבת האמצעית עשוי כולו עץ מלא שצבוע לבן ונשבר עם תמונות צבעוניות ונדנדת ערסל צבעונית שתלויה מעל המיטה. חדרה של הבת הקטנה, שעדיין בגיל גן, כולל ריהוט מעץ מלא אבל משופע גם באלמנטים ילדותיים של דמויות ילדות נערצות שהקטנה אוהבת.

עד אחרון הפרטים הגיעה המעצבת כשניגשה לתכנן מחדש את החלל הפנימי כאן, שמצליח להציג בפני מי שנכנס אליו את כל תכולתו בבת אחת, בצורה ברורה וישירה ומושך תשומת לב אל המקומות הנכונים תוך שהוא גם עירוני וגם מצליח לתת קצת תחושה של שקט כפרי.

(צילום: עמית פלד)

לפורטל bvd לעיצוב פנים מבית מגזין "בניין ודיור"
אינדקס טפטים
אינדקס אמבטיות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully