ישר מהסלון: לוק רענן ונוצץ למספרה בקריית אתא

חלל מצומצם של 40 מ"ר בלבד הכולל שטחי עבודה, ישיבה, ואחסון, עוצב באופן המגדיר מחדש את המושג Fresh וגם משיג את המטרה - להסתפר בהנאה

שרון אדיר
חיבור בין עולם עיצוב הפנים לעולם עיצוב השיער (צילום: בנין ודיור, איתי נצר)

כששני עולמות עיצוב נפגשים ומתחברים לתוך חלל אחד התוצאה בדרך כלל מעניינת, מלאת יצירתיות ואפילו חדשנית. החיבור בין עולם עיצוב השיער לבין עולם עיצוב הפנים מאפשר שבירת גבולות אומנותיים וחזותיים, והכל נעשה על מנת לתת ללקוח חווית תספורת אחרת. בארץ קצת קשה לפעמים להבדיל בין עיצוב מספרה אחת לאחרת כיוון שהסגנון העיצובי של בתי עסק בתחום הוא כמעט זהה. בדרך כלל הוא מודגש בצבעים כהים עזים ובוהקים, אבל לא המספרה המעוצבת שלפנינו. הרחק מהמספרות הבוהמייניות התל אביביות ומהסגנון השולט, נחנכה לא מזמן מספרה חדשה, קטנה ומקורית, שמגדירה מחדש את המושג Fresh.

והמחיר מפתיע

בפחות מחצי שעה יש לכם פתרון מדוייק לכאבי רגליים וגב

לכתבה המלאה
הגדרה מחדש של המושג Fresh (צילום: בנין ודיור, איתי נצר)
מקורות ההשראה: השמים והים (צילום: בנין ודיור, איתי נצר)

המספרה ממוקמת בשכונת בית וגן בקרית אתא, בין החנויות בשדרה, לאורך הכביש הראשי והעמוס של אזור הצפון. לטובת המספרה החדשה חודש קשר ישן בין מעצבת השיער והפנים מיטל פז לבין האדריכלית שגית וקנין-בלפרמן שנרתמה לגיבוש הקונספט החדשני ועיצוב המספרה החדשה.

לפני השתיים, שעמלו על עיצוב המספרה יחד, עמדו מספר משימות מאתגרות ולא פשוטות שכללו שיפוץ מאסיבי; שבירת כל המחיצות והתקרה המונמכת עד כדי הפשטה של כל החלל. בנוסף לתחום השיפוץ נאלצה המעצבת להתמודד גם עם שטח מאוד מצומצם של 40 מ"ר שהתחלק לשטחי עבודה, ישיבה, ואחסון, ושנועד, מעבר לפרקטיקה, להעביר גם חוויה וויזואלית מרשימה וחדשנית.

שטחי ישיבה המעניקים חוויה ויזואלית (צילום: בנין ודיור, איתי נצר)

עוד לפני הכניסה למספרה אנו נחשפים לפתרונות העיצוביים של בלפרמן. את החזית המערבית שטופת השמש המגיחה פנימה, אל תוך המספרה, צמצמה על ידי זכוכית חלבית במקומות אסטרטגיים שמאפשרת כניסה של אור יחד עם שמירה על פרטיות הלקוחות, וזוויות הצצה החוצה מדלפק הבר. גם לבעיית הרעש מהרחוב נמצא פתרון יצירתי - עיבוי הקירות ובידודם בצמר סלעים.

צלילות ועדכנות (צילום: בנין ודיור, איתי נצר)

הכניסה למספרה מגלה את הקונספט שעומד מאחורי השיפוץ, לא סתם בלפרמן השתמשה במושג Fresh כקו מנחה. כוונתה הייתה ליצור מקום רענן, צלול, עדכני, ומרגיע ששואב את השראתו מהים והשמיים.

עושה חשק להסתפר (צילום: בנין ודיור, איתי נצר)

התשתית לכל המהלכים העיצוביים נולדה מהרצפה החדשה שנבחרה, העשויה מאפוקסי כחול, מבריק, בלי תפרים, כמקשה אחת לאורך החלל. על גבי הרצפה המבריקה הונח הריהוט הלבן, לצד פרטי הנגרות המקוריים שתוכננו על ידי המעצבת ונצבעו בלבן. חלל הכניסה מרכז בתוכו עמדת קבלה קטנה ופינת ישיבה המרווחת שתוכננה במיוחד וכוללת תאי אחסון מתחת למושב, כך שהלקוחות לא יצטרכו לחשוש לחפציהם האישיים. מאחורי פינת הישיבה נתלה טפט פסים בגוונים של כחול שנועד להוסיף עוד גוונים של כחול לחלל

אלמנט הקוביות (צילום: בנין ודיור, איתי נצר)

אלמנט הקוביות המשמשות למטרות אחסון חוזר על עצמו מספר פעמים במספרה כשפעם הן תלויות על הקיר בקומפוזיציה תלת מימדית מעניינת ופעם הם עומדים מצדו השני של החלל, כמו פסל בגובה אדם. מול פינת הישיבה תוכננו שתי עמדות עבודה לבנות עם מראה גדולה וכל זה נוצר על בסיס מחיצה בגובה 1.80 מ' שמחלקת את המספרה לשני אזורים בשהראשון הוא חלל הכניסה.

תוצר מעורר השראה (צילום: בנין ודיור, איתי נצר)

רק לאחר חוויית כל החלל אפשר להבין מהו עיצוב נקי ונעים לעין, כזה שיש בו מחשבה על כל סנטימטר של שטח שמוקדש גם לחוויה הוויזואלית וגם לפתרונות של מקום ואחסון, וכמובן לארכיטקטורה שלו. אותו שילוב בין עולמות עיצוב שונים, הוליד, בשטח של 40 מ"ר בלבד, תוצר מעורר השראה שלא מפחד להציג את עצמו לרחוב הרועש והאינטנסיבי.

(צילום: איתי נצר)

עוד 4 מספרות עם סטנדרד גבוה בדרך לפריזורה

לפורטל עיצוב הפנים BVD מבית מגזין 'בניין ודיור'

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully