חתיכת דירה: שיפוצים בתשלומים

יכול להיות שהדירה הכי יפה בתל אביב היא בכלל בחיפה? הצצה לבית של מעצבת פנים, שתהליך השיפוצים שלו התנהל בסלואו מושן, עם תקציב מוגבל ובכפוף לפנג שוואי

נעם גלינקביץ
זרימה חופשית וחמימות אלגנטית באדיבות תורת הפנג שוואי
מדרגות הבטון המגושמות הוחלפו במדרגות מתכת ש"מאווררות" את החלל

המיקום: שכונת ורדיה בחיפה.
הדיירים: דלית ונגרובסקי, מעצבת פנים, בעלה ושלושת ילדיה, בני 8, 14 ו-17.
השטח: 130 מ"ר.

אחרי 11 שנים של מגורים בדירת-גן דו-קומתית שנמצאת בבניין משותף, החליטה מעצבת הפנים דלית ונגרובסקי לעצב מחדש את ביתה. את השיפוץ היא ערכה טיפין טיפין, חדר אחרי חדר חדר, כדי שלא תצטרך להתפשר על התוצאה על אף מגבלות התקציב.

הדירה, שנשקף ממנה נוף הוואדי שעובר מתחת לבית, מחולקת לשני מפלסים. בקומת הקרקע נמצא חלל ציבורי שכולל את מבואת הכניסה, הסלון, פינת האוכל, המטבח, שירותי האורחים ומשרדה של ונגרובסקי. בקומה השנייה ממוקמים חדרי השינה והרחצה.

עוד בוואלה! NEWS

פרסום לפי מיקום: עסקים קטנים יזכו לפרסום מותאם לצופים

בשיתוף בנק הפועלים
לכתבה המלאה
מבט מדלת הכניסה
גוף התאורה הפרחוני שעיצבה ונגרובסקי, שתלוי בסלון בצורה אופקית, נתלה מעל המדרגות דווקא בצורה אנכית

העיצוב החדש של הבית, שמושפע מתורת הפנג שוואי, משלב אלמנטים מרחפים עם צבעים וחומרים מאוזנים והתוצאה היא זרימה חופשית וחמימות אלגנטית. מטרתו העיקרית של השיפוץ הייתה להגדיל החלל ויזואלית, והיא הושגה בעיקר על ידי החלפת מדרגות הבטון המגושמות במרכז החדר למדרגות מתכת אוויריריות. פלטת הצבעים שנבחרה כוללת בעיקר גוונים של סגול לוונדר, צהוב, אדום, לבן ואפור, ויוצרת מצד אחד אנרגטיות שמחה ומצד שני גם רוגע ושלווה.

השידה בסלון

הפינה המועדפת על הדיירים היא הסלון, שקיבל מרחב גדול יותר בעקבות שינוי מבנה המדרגות ומתאפיין בצבעוניות משוגעת ומאופקת בו זמנית. ספה כחולה-סגולה מעוטרת בכריות צהובות ולבנות בולטת מיד, ולידה שידה צהובה שעליה מונחים שני פסלים בצורת אגרטלים. שני שולחנות אובאליים עם רגלי ברזל, ניצבים על שטיח פרווה לבן ומהתקרה מביטה עליהם נברשת דמויית ביצה. אל הקיר בסלון הוצמד גוף תאורה אופקי, עם דוגמאות של פרחים בסגנון מודרניסטי, שדלית עיצבה בעצמה.

צבעוניות משוגעת ומאופקת בו זמנית בסלון
בנין ודיור טל ניסים
בנין ודיור טל ניסים

מהסלון יוצאים לגינה, ממנה נשקף יופיו של הוואדי. ליד הדלת המובילה אליה ממוקמת הטלוויזיה, במיקום שלטעמה של דלית הוא המתאים ביותר עבורה. היא חיברה את הטלוויזיה לעמוד אחד מרכזי שדרכו עוברת הצנרת וכדי לשמור על קומפוזיציה מאוזנת, הוסיפה עמודים משני צדיה. אלה מאפשרים כוונון של גובה הטלוויזיה בהתאם לגובהם של הצופים.

הטלוויזיה מחוברת לעמודים, וניתן לכוונן את גובהה. הסלון והיציאה אל הגינה

מול הסלון, ניצבת פינת האוכל הטרנדית. במרכזה עומדים שולחן לבן וכסאות לבנים עם רגלי מתכת ועל הקיר שמאחוריה מתנוסס טפט עם הדפס פרחים ועלים אדומים על רקע לבן. מהתקרה משתלשלים שלושה גופי תאורה לבנים.

פינת האוכל
בנין ודיור טל ניסים

הצבעים השולטים בחדר העבודה הצר הם לבן ואדום. לאורכו של החדר ניצב שולחן עבודה לבן וארוך ומעליו שידה לבנה עם דלתות אדומות. בקיר שמימין לשולחן, נחצבה נישה לספרים. שטחי אחסון שונים, שמשחקים גם הם על הניגוד בין אדום ללבן, פזורים בחדר והופכים אותו למאורגן ביותר.

חדר העבודה שופע פתרונות אחסון
בנין ודיור טל ניסים

בשירותי האורחים, כוסה מיכל ההדחה המרחף בגבס ועליו הודבקו אריחי גרניט פורצלן גדולים ודקים במראה מתכתי. מאחורי האסלה, הוצמד טפט אמורפי אלגנטי בגווני אפור עם קווי מתאר שחורים. על הכיור הארוך והלבן, שמנותק מהקיר, נעוץ ברז בצורת טיפה, שתואם את צורתם של גופי התאורה.

שירותי האורחים, בקומה הראשונה
טיפה ועוד טיפה. גופי התאורה תואמים את הברז

בתה של דלית זכתה בחדר אמיתי של נסיכות. אל הקיר המרכזי הוצמד טפט ורוד עם דוגמת פרחים עדינה, שעליו נתלו שלוש תמונות תלת מימדיות של פרפרים. לצדו ניצבת המיטה, ורודה גם כן, מעליה מדף ורוד בצורת "איקס-עיגול" ובאמצע בובת בראץ. ממול, נמצאת נכון פינת הלמידה, שבה שולחן בלתי שגרתי, אליו מתחברת שידה שמתפקדת כרגל נוספת ונותנת תמיכה.

חדרה של הילדה הקטנה. רגל השולחן היא שידת מגירות
בנין ודיור טל ניסים

חדר השינה הלבן של ההורים מצליח, באמצעות נגיעות צבע מדוייקות, להשרות אווירה חיונית ומרגיעה. בשני צדיה של המיטה הלבנה נתלו תאורות קטנות וכסופות והועמדו צמד שידות אדומות. על הקיר, הודבקה מדבקה של פרח גדול וצהוב, שמרעיפה אנרגיות טובות על החדר, לדבריה של דלית. אהיל גדול אדום מפלסטיק, שבתוכו שלוש נורות דמויות כדורי בדולח, מאיר את החדר ויוצר השתקפויות מעניינות במראה בעלת מסגרת המתכת שתלויה על הקיר. מתחתיה, מדף בצורת מדרגות, בעל מגירה ותאורה מובנית.

נגיעות צבע מדוייקות בחדר השינה של ההורים
בנין ודיור טל ניסים
בנין ודיור טל ניסים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully