קרם דה לה קרם: בית עם צ'ק פתוח

זוג צרפתים שהם קצת יותר שמנת והרבה פחות קוטג' הקימו בית בישראל, והעניקו לאדריכלים תקציב בלתי מוגבל. זה מה שהאחרונים בחרו לעשות עם הכסף

אפרת בראשי
19/07/2011
תקציב ללא תחתית הוא אתגר בפני עצמו. איך משתמשים בו בצורה יצירתית?(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

במקרים רבים תקציב מוגבל הוא אתגר לאדריכלים ולמעצבי פנים, שנאלצים למצוא פתרונות ליצירת סביבת מגורים מרשימה עבור לקוחותיהם כאשר כל שקל נספר ונספר. במקרה הזה המצב הפוך. האדריכלים יעל אלמור ודרור רימוק התבקשו להפגין יצירתיות מרובה עם לא פחות מאשר תקציב ללא הגבלה. על פניו נשמע כמצב אידיאלי, אך רימוק מעיד שתכנון מסוג שכזה הוא לא בהכרח קל יותר. "במקרים כאלו אנחנו חושבים גם במונחים אמנותיים, בלתי שגרתיים ומפתיעים". רימוק מוסיף שהדיירים, עולים חדשים מפריז שניחנו בחוש הומור בריא ומפותח, קיבלו בברכה כל רעיון עיצובי שהייתה בו נימה משעשעת, בין אם מדובר בצבע או בצורה. "את המפגשים ניהלנו עם מילון צרפתי-עברי, וכל מה שנראה לדיירים מינימליסטי מדי לא קיבל את אישורם", הוא נזכר.

טוב לדעת (מקודם)

שיטת השחייה שתשנה את חייכם (ותעשה אתכם חטובים)

מוגש מטעם TI SWIM
אפשר נגיד, לבנות בריכת ג'קוזי על הגג(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)
ואז לחצוב אחת נוספת בקומה התחתונה, זה אף פעם לא מזיק(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

הבית שוכן ביישוב בצפון הארץ. הוא צופה אל הים ומשתרע על 750 מ"ר בשתי קומות. הקומה העליונה כוללת שני מטבחים - אחד ליופי ואחד לשימוש יום יומי - סלון, פינת אוכל, חדר משפחה, סוויטת הורים ובריכת ג'קוזי חיצונית. בקומה התחתונה ממוקמות ארבע סוויטות לאירוח הילדים שבגרו ועזבו את הבית, חדר קולנוע, חדר הסבה מרוקאי אותנטי, סטודיו לציור של הדיירת ובריכת שחייה. לצד כל אלה, על הגג מותקנת מערכת סולרית לייצור חשמל שמשתרעת על פני 300 מטרים.

מבחוץ הוא נראה תמים למדי, בפנים יש 750 מ"ר שנפרשים על פני שתי קומות. החזית הקדמית של הבית(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

חזיתו של המבנה, שפונה לרחוב, אינה חושפת את ההפתעות שטמונות בו, ואילו עורפו, הצופה אל הים, פתוח לרווחה עם חלונות פנורמיים. שביל ארוך של מדרגות שתחומות בצמחייה מוביל אל הקומה העליונה של הבית ויוצר ציפייה לקראת הכניסה. החללים הציבוריים וחדר השינה של בעלי הבית מוקמו בקומה העליונה כדי שיהיה אפשר לצפות בנוף הכחול הניבט ממנה. כל אחד מהחללים בקומה זו נעשה בחומרים, בצבעים ובצורות שונים. תקרות המתיחה שנבחרו מייצרות אקוסטיקה צלולה ומבחינה עיצובית נראות כיריעה אחידה ללא ניתוקים.

פינת ההסבה. הכי פופולרית בבית(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)
חלק מהקירות נצבעו בגוון אדום פטל דומיננטי(צילום: מערכת וואלה!, צילום מסך)
וחלק חופו בעץ אגוז צרפתי וסיקמו בהיר(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

חלונות הסקיי לייט העגולים באזורים השונים מכניסים אור יום ותורמים להתרחשות מעניינת במרחב שמשתנה משעה לשעה. חלק מהקירות נצבעו בגוון אדום פטל דומיננטי, וחלק חופו בעץ אגוז צרפתי וסיקמו בהיר. מעצים אלה, שנבחרו בקפידה על ידי הדיירים, עשויים גם פרטי הנגרות הדקורטיבית שנבנו במיוחד, כמו למשל פינת המשפחה שמעניקה לשוהים בה תחושה אינטימית וחמימה. אין פלא שזו הפינה האהובה ביותר על דיירי הבית.

חלונות הסקיי לייט העגולים מציפים את הבית באור טבעי(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)
מטבח אחד לקישוט(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)
ועוד אחד לבישולים(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

שני המטבחים מוצנעים בתוך קובייה אדריכלית. התפיסה שהמטבח הוא עוד אזור אירוח אינה קיימת בבית זה, פשוט בגלל שכאן יש מספיק חדרים אחרים שאפשר לארח בהם. המטבח הראשון, שנועד לשימוש יום יומי, עוצב בצבעי ירוק וכתום נועזים. המטבח השני, הייצוגי, מתון יותר וכולל רמיזות צבעוניות בלבד של המטבח הקודם, שבאות לידי ביטוי בידיות, שנראות במבט ראשוני כפסי דקורציה בלבד. דלפק ההגשה שחוצץ בין המטבח לפינת האוכל מגלה הצצה מסקרנת למתרחש במטבח.

חדר האירוח המרוקאי. 60 מ"ר של קזבלנקה בקומה התחתונה של הבית(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)
על הביצוע ניצחו אנשי מקצוע שהוטסו ממרוקו(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)
קשתות מחודדות, משרבייה כחולה, ריהוט אוריינטלי ופסיפס מקורי(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

אחת מבקשותיהם היצירתיות של הזוג הייתה ליצור חדר הסבה מרוקאי אותנטי. חדר זה ממוקם עם שאר החדרים הפרטיים בקומה התחתונה ומשתרע על פני 60 מ"ר וכל פרט בו נעשה בקפידה, החל מקשתות מחודדות, דרך משרבייה כחולה וריהוט אוריינטלי ועד עיטורי פסיפס מקורי. על תכנונו אמונים רימוק ואלמור ועל הביצוע ניצחו אנשי מקצוע שהגיעו במיוחד ממרוקו. "תכנון הבית היה דומה לתכנון פרויקט ציבורי", מסכם רימוק, המתמחה בתכנון מבני ציבור. "לא רק בשל גודלו ומורכבותו, אלא גם מפני שלכל תחום, כמו חשמל, אינסטלציה ומיזוג אוויר, נשכרו מהנדסים מומחים שיפקחו על הביצוע בצורה יסודית".

פורטל BVD לעיצוב - מבית המגזין בניין ודיור

שטח מגרש: 2.5 דונם, שטח בנוי: 750 מ"ר(צילום: בנין ודיור)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully