פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      הדשא של השכן

      בית פרטי במדריד שלקח את הבנייה הירוקה צעד אחד קדימה, וחופה כולו בצמחייה שיוצרת בידוד תרמי חסכוני באנרגיה. נכנסנו פנימה

      בית פרטי במדריד בתכנון משרד האדריכלים A-cero (בנין ודיור , לואיס ה' סגוביה)
      זרועות אלכסוניות של בטון נשלחות לרמפות החוברות לגג. החזית הקדמית (צילום: לואיס ה' סגוביה, Luis H. Segovia)
      בית פרטי במדריד בתכנון משרד האדריכלים A-cero (בנין ודיור , לואיס ה' סגוביה)
      בחזית האחורית של הבית רמפות מצע של צמחייה ירוקה (צילום: לואיס ה' סגוביה, Luis H. Segovia)

      כשמביטים על כל אחת מצלעות הבית המשפחתי שתוכנן על ידי משרד האדריכלים "איי-סרו ג'ק טורה" (A-cero Joaquín Torres Architects), נדמה כי הוא צומח מתוך האדמה ובו בעת מסתתר בין קירות הבטון המסיביים. הבית, ששוכן בפרבר היוקרתי Pozuelo de Alarcón הסמוך למדריד, משתרע על פני חמישה דונמים, שמתוכם בנויים 1,600 מ"ר במפלס אחד, והוא משמש למגוריהם של יזם נדל"ן מקומי ובני משפחתו (זוג הורים ו-3 ילדים).

      בית פרטי במדריד בתכנון משרד האדריכלים A-cero (בנין ודיור , לואיס ה' סגוביה)
      סוויטות השינה של הבית נראות מבחוץ כקוביות מאסיביות מבטון. הן משקיפות על נוף ירוק ובריכת נוי (צילום: לואיס ה' סגוביה, Luis H. Segovia)

      בתכנון הבית נעשתה התייחסות לשלושה היבטים: חומר, צורה וגישה אקולוגית. הוא מוקף בצמחייה, במסלול נוח לרכיבה על אופניים ובבריכת נוי (שנראית כאגם קטן), היוצרים מעין טבעת חיצונית המגנה עליו. צורתו הייחודית נראית שונה בהתאם לזווית שממנה צופים בו. מכיוון אחד הוא נראה כמו יחידות גיאומטריות בודדות המזכירות קוביות, ומאחר הוא נראה כאילו הוא שולח מתוכו זרועות אלכסוניות של בטון שהוסבו לרמפות החוברות לגג. על הרמפות מצע צמחייה ירוקה שמושך את המבט כלפי מעלה אל עבר השמים הכחולים. הצמחייה הנמוכה שעוטפת את הגג ועוד חלקים של הבית יוצרת בידוד תרמי חיוני שחוסך באנרגיה לצרכי חימום וקירור. על הגג הותקנה מערכת טכנולוגית מתקדמת שעשויה משטח רחב של גלילים סולריים קטנים, החוסכים בצריכת האנרגיה. גם בחנייה, במרתף הבית, ניכר התכנון האקולוגי: פסי תאורה חסכוניים שמשמשים להתמצאות ממוקמים על הרצפה, מסמנים את מקומות החנייה ומאירים את החלל החשוך דרך קבע.

      בית פרטי במדריד בתכנון משרד האדריכלים A-cero (בנין ודיור , לואיס ה' סגוביה)
      במבואה לבית שני פטיואים שקופים הניצבים זה מול זה ובתוכם צמחייה המושקית ממפל מים זורמים (צילום: לואיס ה' סגוביה, Luis H. Segovia)
      בית פרטי במדריד בתכנון משרד האדריכלים A-cero (בנין ודיור , לואיס ה' סגוביה)
      (צילום: לואיס ה' סגוביה, Luis H. Segovia)

      לעיצוב ולתכנון של הכניסה והמבואה של הבית יש השפעה משמעותית על תחושת דייריו. שביל ארוך מבטון מוביל אל הכניסה הראשית שממוקמת בין שתי רמפות של צמחייה המשמשות כשער. המבואה שמקבלת את פני הנכנסים חובקת אותם באמצעות שני פטיואים שקופים, הממוקמים זה מול זה ובתוכם צמחייה ששסביבה מים זורמים. דרך הפטיואים חודר אור יום חיוני שמאיר את המבואה כולה והם יוצרים משחק מעניין ומשובב המשלב בין הפנים לחוץ.

      בית פרטי במדריד בתכנון משרד האדריכלים A-cero (בנין ודיור , לואיס ה' סגוביה)
      המטבח (צילום: לואיס ה' סגוביה, Luis H. Segovia)
      בית פרטי במדריד בתכנון משרד האדריכלים A-cero (בנין ודיור , לואיס ה' סגוביה)
      בקצה החלל המשמש כמשרד ביתי, שגובהו מגיע ל-7.5 מ', נמצאות המדרגות לקומה העליונה (צילום: לואיס ה' סגוביה, Luis H. Segovia)

      משמאל למבואה נמצאים המטבח, משרד ביתי וספרייה שגובהה 7.5 מטר. האדריכלים הקפידו להדגיש את עיצובו המודרני של המטבח באמצעות צורות גיאומטריות יוצאות דופן, ושילבו בו פתרונות נוחים לעבודה, ישיבה ואחסון. בדומה לשאר החדרים, גם מכאן ניתן להשקיף החוצה דרך חלון פנורמי גדול, שמכניס פנימה את הצבע הירוק שמקיף את הבית. המטבח המרווח מעיד על פעילותם ועל אורח חייהם של הדיירים, שמרבים לארח בו.

      בית פרטי במדריד בתכנון משרד האדריכלים A-cero (בנין ודיור , לואיס ה' סגוביה)
      פינת האוכל לאירועים מיוחדים (צילום: לואיס ה' סגוביה, Luis H. Segovia)
      בית פרטי במדריד בתכנון משרד האדריכלים A-cero (בנין ודיור , לואיס ה' סגוביה)
      חדר המגורים (צילום: לואיס ה' סגוביה, Luis H. Segovia)

      בצדו השני של הבית נמצאים: פינת אוכל המיועדת לאירועים מיוחדים, סלון, חדר משפחה ו-4 חדרי שינה, שלכל אחד מהם צמוד חדר רחצה מרווח שעשוי גם הוא מבטון. "הבטון הוא החומר הדומיננטי באדריכלות של הבית", מספרים האדריכלים. "לעומת זאת, בעיצוב הפנים, מתוך כוונה ליצור תחושה חמימה יותר הוספנו חומרים, בעיקר עץ ואבן, תוך שאנו שומרים על השפה הנקייה והמודרנית שמאפיינת את כל הפרויקטים שלנו". על קירות הבטון האפורים תלויות יצירות אמנות מודרנית מהאוסף הפרטי של הדיירים, שמעניקות לבית צבע חיוני ומרככות את המראה המחוספס של הבטון. גם פריטי הריהוט שעיצבו האדריכלים תורמים לחמימות הבית. דוגמה מצויינת לכך משמשים שלושת שולחנות האלבסטר במרכז הסלון, שיוצרים אפקט מעניין ומואר.

      בית פרטי במדריד בתכנון משרד האדריכלים A-cero (בנין ודיור , לואיס ה' סגוביה)
      חדרי השינה המרווחים מעוטרים ביצירות אמנות מודרנית שונות, מתוך האוסף הפרטי של הדיירים (צילום: לואיס ה' סגוביה, Luis H. Segovia)
      בית פרטי במדריד בתכנון משרד האדריכלים A-cero (בנין ודיור , לואיס ה' סגוביה)
      חדר הרחצה. גם הוא עשוי בטון (צילום: לואיס ה' סגוביה, Luis H. Segovia)

      חלק מהמרתף נוצל לטובת בריכה פנימית שעשויה, איך לא, בטון; ולטובת חדר קולנוע ביתי מרווח הכולל בר. בדומה לשולחנות הסלון, הבר עשוי שיש שקוף שמואר בתאורה תחתית ומעניק לחלל מראה דרמטי.

      בית פרטי במדריד בתכנון משרד האדריכלים A-cero (בנין ודיור , לואיס ה' סגוביה)
      קומת המרתף משמשת כקומת הבידור של הבית. חדר קולנוע ביתי גדול ומרווח ובר שעוצב מאבן שיש מוארת מעניקים לדיירים ולאורחיהם תחושה של בילוי אמיתי (צילום: לואיס ה' סגוביה, Luis H. Segovia)
      בית פרטי במדריד בתכנון משרד האדריכלים A-cero (בנין ודיור , לואיס ה' סגוביה)
      הבר בקומת המרתף (צילום: לואיס ה' סגוביה, Luis H. Segovia)
      בית פרטי במדריד בתכנון משרד האדריכלים A-cero (בנין ודיור , לואיס ה' סגוביה)
      החנייה שבקומת המרתף מסומנת באמצעות תאורת לד שיוצרת הפרדה מסודרת לרכבים בצורה חסכונית ואסתטית (צילום: לואיס ה' סגוביה, Luis H. Segovia)