מרחב מתוח

דירה ישנה, הפכה תוך מחשבה עמוקה ושימוש באמצעים פשוטים יחסית, מברווזון מכוער לברבור יפהפה

גילי אריאל
27/11/2008

דירה תל אביבית ישנה, הגיעה לידיה האמונות של האדריכלית מאיה קידר, וזו לקחה על עצמה להפיח בה רוח חיים חדשה.
מאיה נדרשה לחשיבה ותכנון מדויקים, כדי לקחת דירה חשוכה וצפופה, ולהפוך אותה לדירת חלומות עם תחושת מרחב פתוח, וזאת במסגרת שטח מצומצם נתון.

הקווים המנחים היו-התאמה של החלל הנתון לצרכי הדיירים, וחיבור למרחבים ולחופש. האלמנט הראשון שנבחר להשגת המטרה, היה השימוש בצבע לבן כצבע שולט. הלבן נבחר בעיקר על סמך יכולתו לפתוח ולהאיר את החלל, תוך שמירה על תחושת ניקיון.
מאיה התחילה את השיפוץ במחיקת כל זכר לקירות המקוריים, פרט לעמודים ההכרחיים ליציבות הבניין שנשארו כמובן במקומם.
עמודים אלו הכתיבו בהמשך את התוואי הבסיסי לחלוקה לחללים החדשים. מעט קירות נבנו בדירה המחודשת ולאלו שהוקמו יועדה מטרה מוגדרת. כך יצא שקירות המסדרון הפכו לחדר ארונות, ומפגש בין שני קירות שהיו בעבר חלק מחדר האמבטיה יצר פינת עבודה שימושית.

אלמנט נוסף חשוב נמצא במטבח הקטן. מראה ארוכה שהוצבה שם, מוסיפה מימד של עומק לאזור ותורמת גם היא לאשליית המרחב. הדירה שהתקבלה מכילה מגוון אזורים שימושיים ולכל פינה ישנו שימוש מוגדר.
בסך הכול, קשה להאמין שמדובר בדירה ששטחה הכולל הינו 55 מ"ר בלבד, הנתון היחידי שנשאר קבוע במהלך עבודת החידוש והרענון של הדירה.

עוד בוואלה!

הסרת שיער ב-18 דקות בלבד: פיתוח ישראלי חדש מציג טכנולוגיה ייחודית

בשיתוף לאונרדו קוסמטיקה
חלל השינה(צילום: בנין ודיור, אסף הבר)
המקלחת(צילום: בנין ודיור, אסף הבר)
השירותים(צילום: בנין ודיור, אסף הבר)
האמבטיה(צילום: בנין ודיור, אסף הבר)
המטבח(צילום: בנין ודיור, אסף הבר)
רהיט בכניסה לבית(צילום: בנין ודיור, אסף הבר)
פינה בחלל השינה(צילום: בנין ודיור, אסף הבר)
פינה בחלל השינה(צילום: בנין ודיור, אסף הבר)
גומחה שנוצלה לספריה(צילום: בנין ודיור, בנין ודיור, אסף הבר)
  • דירה
  • עיצוב הבית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully