פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      בית אורן

      בלב שכונה יוקרתית בסביון, ליד חורשת אורנים סמוכה, בולט לו בית הבנוי מעץ, חומר שעדיין נראה קצת יוצא דופן במקומותינו

      רוני אלרואי, אדריכלית בוגרת הטכניון ואמיר חזק בוגר עיצוב פנים מהמכון הטכנולוגי בחולון, יצרו יחד בית יוצא דופן בסביבה המקומית, שהחומר העיקרי בו השתמשו היה עץ.

      כשותפים לעשייה במשרד האדריכלים "אלרואי חזק אדריכלים", מאמינים שניהם ב-"אדריכלות טוטאלית - הגינה, הבניין, הפנים והפרט הם מכלול אחד". הם משתדלים לדבריהם להתרחק מאופנות חולפות, והחיבור המקצועי ביניהם יוצר עבודות עם עומק אדריכלי ויכולת טכנית וביצועית גבוהות.

      הבחירה בעץ כחומר מוביל, נבעה בין השאר, בשל הקירבה לחורשת אורנים, והרצון ליצור משהו אותנטי ומתאים לסביבה ולאישיותם של הלקוחות. השימוש החוזר בעץ והשילוב שלו עם זכוכית, בין אם שקופה ובין אם חלבית, יוצר מעין מעטפת שקופה לבית, והאפקט המתקבל הינו טשטוש בין פנים לחוץ.

      העץ מופיע בדק ובגדר מחוץ לבית, והשימוש בו ממשיך כמסגרת לקירות הזכוכית של הבית ומופיע וחוזר בפרטי ריהוט שונים, מחיצות ואף בתריסים העשויים מעץ. האחידות באה לידי ביטוי גם בחלונות הבית, בכך שכל התריסים יושבים על מסילה חיצונית אחת, וניתן להזיזם לכל צד שרוצים בלי הגבלה. הגלריה המשמשת כאזור עבודה, משקיפה לחלל האירוח שגובהו 5.60. האלמנט המרכזי והדומיננטי בגלריה עצמה ובבית בכלל ,הינה ספריית ענק על קיר שלם שבתוכה משולב חלון אופקי צר לתוספת עניין ואור.

      הטוטאליות העיצובית חוזרת על עצמה בכל חדר וחדר בבית.
      השימוש המסיבי בעץ גולש גם לרצפה בחדרי השינה ועולה לגובה בדמות מחיצות ניידות ונייחות המפרידות בין חללים שונים במרחב הביתי. כחלק מהאחידות החומרית נעשה שימוש חוזר בחומר נוסף וזהו הבטון. רצפת בטון מוחלק בשטחים הציבוריים, ורצפה מאבן "בטיש אזול" הממשיכה את אפקט הבטון בחדר הרחצה.
      תכנון חדר ההורים, התבסס על אלמנט דרמטי ומפתיע - במקום כניסה סטנדרטית, נבנה חדר ארונות, שדרכו נכנסים לחדר השינה, תכנון התורם בין השאר ליצירת תחושת אינטימיות בחדר .
      האביזר היחיד שנשאר כמזכרת מהדירה הקודמת, הינו מקרר מיושן ופשוט, המעיד בין השאר על צניעותם של הדיירים.
      גם העובדה שלא נעשתה בבית הפרדה בין איזור מגורי הילדים וההורים, ושניים מהילדים חולקים את הקומה עם הוריהם, מעידה על אופייה הפשוט והצנוע של המשפחה.

      לדברי בעלת הבית "יש לבית נוכחות שקטה ולא אלימה. הוא לא משתלט עלינו". דברים אלו מעידים על הצלחת התכנון, והתאמתו המושלמת לדרישות וצרכי הלקוחות.

      מראה הבית מבחוץ (בנין ודיור , עמית גרון)
      חדר המשפחה (בנין ודיור , עמית גרון)
      המדרגות (בנין ודיור , עמית גרון)
      מראה הגינה (בנין ודיור , עמית גרון)
      מראה הבית מאחור (בנין ודיור , עמית גרון)
      חדר האירוח (בנין ודיור , עמית גרון)
      חלל האירוח (בנין ודיור , עמית גרון)
      מבט לפינת הספריה (בנין ודיור , עמית גרון)
      שולחן האוכל (בנין ודיור , עמית גרון)
      המטבח (בנין ודיור , עמית גרון)
      מבט לחלל הבית (בנין ודיור , עמית גרון)
      כניסה לחדר ההורים (בנין ודיור , עמית גרון)
      חדר הרחצה (בנין ודיור , עמית גרון)
      חדר הרחצה (בנין ודיור , עמית גרון)
      מבט מהבריכה (בנין ודיור , עמית גרון)