המתלבטת

לדירה התל אביבית המשקיפה אל הים יש כריזמה מסקרנת ולפעמים גם קצת פיצול אישיות, שנע בין פרקט שחור לרהיטים לבנים

טלי בן-אבי
12/03/2008

שתי דירות, זו מעל זו, חוברו יחדיו והפכו לדופלקס, שנראה כאילו תוכנן כך מתחילה, ע"י האדריכל פיצו קדם. בכניסה, הנמצאת בקומה שנייה, מצפה הפתעה: המולת הרחוב ורחש הרוחות, המנשבות באכסדרת הכניסה, נמוגים ברגע שפותחים את הדלת ומשתרר שקט; משבי הרוח בחוץ מתחלפים במוזיקת ג'אז רגועה ושקטה, והים נשקף מבעד למסגרות פתחים שחורים, שיוצרים תמונה, המשנה צורתה בכל אחת משעות היממה. הדבר הבולט ביותר הם צבעי השחור ולבן, השולטים בחלל, ויוצרים רקע נכון לצילומי הענק של בעל הבית. לאחר דקות של הסתגלות מסתבר, שהניגודיות בבית, היא זו שיוצרת את תחושת השלמות המופגנת בו.

מימין לכניסה, בקומה העליונה, מטבח בוהק בלובנו, שנראה כאילו לא מבשלים בו לעולם: כל האלמנטים מוסתרים מאחורי דלפק ודלתות של ארונות, והמטבח נראה כדלפק הגשה לפינת האוכל הצמודה אליו, ומשקיפה מבעד לדלתות זכוכית, דרך הסלון, לעבר המרפסת הקטנה הפונה לים.

רצפת עץ שחורה, המאחדת את כל הקומה העליונה, ממשיכה גם לסלון, שבו שפע ספרים ורהיטים מעטים, שמצטיינים בנוחיות מפנקת.

חלל רחב נפער ברצפת הקומה העליונה, בו נקבע גרם מדרגות המוביל לקומת המגורים. ציר המדרגות, שנקבע מתחת לסקיי לייט, יצר ציר אנכי, המודגש על ידי קרני השמש ביום, ואור מלאכותי בשעות החשיכה. המדרגות והמעקה עשויים ברזל טבעי, שמראהו רוכך על ידי צריבה חומצתית. עוצמות האור, המשתנות בשעות היום והלילה, מוסיפות נופך דרמטי לגרם המדרגות. בשעת שקיעה מצטרפות למשחקי האור האנכיים קרני אור אופקיות צבועות בגווני שקיעה חמים ומעודנים

בקצה התחתון של המדרגות, מסתתרת לה פינת עבודה, שכאילו מבקשת, 'אל תפריעו לי'. רגל צידית לכל רוחבו של שולחן יצוק קוריאן לבן חוזרת ומזכירה אלמנט עיצובי נוסף, המופיע במינון מבוקר בכל הדירה – עיגולים. קווי השולחן המעוגלים וחורים עגולים ברגל השולחן מתכתבים עם ידיות הארונות בבית, שהן, למעשה, מגרעת מעוגלת בדלת עצמה. עמוד ספרים, הניצב בפינת העבודה, בולט בצבעוניותו על רקעי השחור לבן, ששולטים גם בקומה זו.

עוצמת הדרמטיות של הדירה נחלשת עם הכניסה לאמבטיה. הגוונים המונוטוניים, שמוקרנים מלוחות ענק של אבן טבעית, משרים בה תחושה כמעט נזירית, המאפשרת לנמצאים בה להתרכז בעצמם.

שני צבעים מובילים את הקו העיצובי של כל הדירה, אולם, יחד עם משחקי האור המשתנה יוצרים הרמוניה בקשת גוונים רחבה, המותאמת לרמות שונות של חגיגיות, המשתנה על פי מצב הרוח של הדיירים.

עוד בוואלה!

"הרוצח השקט": כל מה שצריך לדעת על הסיכונים של כולסטרול גבוה

מוגש כשירות לציבור בחסות נוברטיס
אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה!
פינת האוכל(צילום: מערכת וואלה!, צילום מסך)
אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה!
מבט מכיוון המטבח העובר מעל פינת האוכל וממשיך דרך הסלון לאופק(צילום: מערכת וואלה!, צילום מסך)
הסלון(צילום: בנין ודיור, עמית גרון)
אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה!
הסלון. שלמרות המינימליזם, שוררת בו חמימות(צילום: מערכת וואלה!, צילום מסך)
אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה!
גרם המדרגות מעוצב בקווים נקיים ועשוי ברזל(צילום: מערכת וואלה!, צילום מסך)
חדר השינה(צילום: בנין ודיור, עמית גרון)
אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה!
בפתח הרחב שנפער בין שתי הקומות נקבע גרם המדרגות(צילום: מערכת וואלה!, צילום מסך)
אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה!
שילוב דלת נסתרת לאמבטיה בחזית ארון בגדים(צילום: מערכת וואלה!, צילום מסך)
מבט אל הסלון(צילום: בנין ודיור, עמית גרון)
שירותי אורחים(צילום: בנין ודיור, עמית גרון)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully