לבד מול הים

נוף לים התיכון, מטבח ייצוגי, חדר שינה מעשי וידית דלת עם חריטה של ראשי התיבות שלו - דירת רווקים תל אביבית משולמת

ורד כדורי

באחד מהרחובות הישנים של תל אביב, המקביל לחוף הים, נפרשת דירת רווקים מפנקת, שתוכננה עבור איש עסקים מצליח. אפילו הנוף המרהיב של קו החוף, לא מצליח להטיל צל על נוכחותו של הדייר גם כשהוא לא נמצע בבית. בעל הדירה, שהינו אספן חפצי אמנות, ביקש כחלק מהפרוגרמה העיצובית, התייחסות לאוסף חפצי חן ואמנות האהובים עליו. כך ניתן למצוא בדירה, פזורים כמעין פטיפורים קטנים, בשלל סגנונות וצבעים, אוספי האמנות השונים, שביחד מספרים את סיפורו של האיש ואת סיפור אהבתו הגדולה למוזיקה ולתרבות בכלל.

בהגיעי לדירה, קיבלה את פני ידית דלת מיוחדת העשויה מברזל, מוטבעת בראשי תיבות של הדייר, בעיצובה של אירמה, אשר לא מטילה צל של ספק לגבי הטעם האלגנטי, הנוכחות החזקה והעושר התרבותי של הלקוח. מזכירה במעט את דלתות העץ הכבדות המאפיינות בתי אצילים אירופיים. הדירה בעלת קווים מדוייקים ונקיים מורכבת משתי דירות שחוברו יחדיו, הקיר המערבי שפונה לים כולו זכוכית, ומרפסת רחבת ידיים מאפשרים כניסת אור ומבט קבוע אל המרחב הכחול שבחוץ. כך נוצרת אשליה שכחול הים חודר הביתה ומעניק תחושה של מרחב, על אף המרקם האורבני הישן של הרחוב.

טוב לדעת (מקודם)

מדרסים בהתאמה אישית בחצי שעה - ואתם יוצאים לחיים חדשים

לכתבה המלאה

האתגר העיצובי שעמד בפני אירמה היה יצירת סירקולציה וחלוקה נכונה של הפרוגרמה המותאמת לצרכי הלקוח. סירקולציה זאת מתרחשת באמצעות מסדרון וירטואלי. הרעיון שעומד מאחורי התכנון היה ליצור חלל פתוח אשר נע על ציר מקביל לקו הים. ציר זה מאפשר זרימה פשוטה ונקיה במעבר,זה גם האלמנט המקשר בין שני חלקיה השונים של הדירה. בכך, ויוצר שיווי משקל ודיאלוג בין השטח הציבורי לשטחיים הפרטיים, ויחד עם זאת, קיים קשר עין ישיר בין שני צדדי הדירה. ריכוז כל הפונקציות הציבוריות כגון: פינת הפסנתר, הסלון, פינת האוכל והמטבח בחלל אחד לא רק שאינו גורם לעומס, אלא מחזק את הצורה המלבנית שנוצרה בעקבות חיבור שתי הדירות. כמו כן, אף שעיצוב הדירה מכיל סוגים ועיבודים שונים של עץ, לא נוצר עומס בעיני המתבונן.

החיבור בין סוגי העץ השונים מקנה עושר וחמימות לדירה, ויוצר באופן הרמוני מראה מכובד ואצילי. על מנת לתת דגש לצבעיו החזקים של העץ, בחרה אירמה לצבוע את קירות הדירה בצבע לבן ולהשתמש ברצפת פרקט בגוון וונגה, מה שמשמש כפלטפורמה נכונה לקו העיצובי.מערכות החשמל המתוחכמות של הדירה מוצנעות בתוך ארון צבוע בלבן, או בפרטי הריהוט השונים המשתלבים בקו האלגנטי העיצובי.

אלמנט אדריכלי נוסף שמעניק לדירה את האלגנטיות הרצויה זה פרט ניתוק התקרה, היוצר תחושה של קלילות וריחוף ומודגש על ידי תאורה שתוכננה מראש, במהלך היום, התקרה המרחפת משלימה את מראה הנוף הנשקף מהקיר המערבי ובלילה תאורת התקרה מוסיפה תחושה של אינטימיות והדר. את החלל הגדול פיצלה אירמה באמצעות דלת הזזה העשויה מעץ מסיבי בשילוב מראה המפרידה בין סוויטת השינה לבין הסלון. דלת ההזזה הנסתרת מאפשרת שליטה בין הדגשת ההמשכיות והעצמת תחושת המרחב האין סופי של הדירה,לבין הפרדת האזור הפרטי בעת הצורך.

את חדר השינה בחרה אירמה לעצב בסגנון מינימליסטי רק מערכת סקרטר עתיקה, משמשת נקודת חן בחלל. בחדר מראה גדולה ממוסגרת עץ מסיבי, אשר דרכה נשקף הפטיו הפנימי. הפטיו, שמתחיל בפינה הצפון מזרחית של חדר השינה ממשיך ועוטף גם את החזית הצפונית של מקלחון רחב ידיים, הוא עשוי דק עץ (עמיד במים) שמטפס והופך לספסל ישיבה, דרך קירות הזכוכית שעולים מרצפת העץ, חודרים פנימה צבעו הכחול של הים וגווני הירוק שבצמחיית הפטיו, המראה הפסטורלי והרגוע משתקף במראה שמעל הכיור, דבר שלרגע משכיח את העובדה שהדירה למעשה ממוקמת בלב ליבה של תל אביב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully