קארים ראשיד, האיש והקעקועים, שהספיק לעצב כ-3,000 מוצרים שונים לצד 35 מלונות וחללים מסחריים, המפוזרים בנקודות שונות ברחבי הגלובוס, מציג לראשונה את בית חלומותיו. באופן די מפתיע, לא מדובר באחוזה עצומה השוכנת על חוף טרופי ומאובזרת ברהיטים שעשויים מקוקוסים וגם לא בדירת פאר מפונפנת בקומה גבוהה במגדל יוקרה, אלא במבנה קונספטואלי בעל מאפיינים ידידותיים לסביבה. הבית נחשף לפני מספר חודשים ביריד עיצוב שנערך בקהיר. מהסטודיו של ראשיד, השוכן בניו יורק, נמסר כי הדירה, שהוצגה כרעיון עתידני, זוכה עתה להתעניינות מצדם של מספר לקוחות שביקשו להפוך את החלום למציאות.
המבנה החדש מייצג שילוב ייחודי בין סגנון מודרני ומסורתי לבין התחשבות מקסימלית בכדור הארץ. זו באה לידי ביטוי בחימום סולארי של המים, שימוש במכשירי חשמל חסכוניים, מערכת מיוחדת של מים אפורים וריבוי של גופי תאורה המבוססים על נורות לד. הבית בנוי בצורת צדף. הוא עשוי מפנלים מעץ, המונחים זה לצד זה בדומה לשיני מסרק, שיוצרות משחק של גלוי מול נסתר. הצופה מבחוץ יכול רק לנחש מה קורה בפנים, בזמן שהאור הפורץ החוצה יוצר מחזה דינמי של צללים.
בדומה לשאר עיצוביו של ראשיד, עיצוב הפנים של הבית צבעוני וסכריני ומתהדר בצורות גרפיות בלתי מוגדרות. השפה הראשידית, שנשענת על אייקונים בולטים שחלקם אף מקועקעים על גופו, מתכתבת לדבריו עם כתב חרטומים עתיק, ממנו הוא שואב השראה עוד מתחילת דרכו, לפני כשני עשורים.
ארבעת החללים בבית, הכוללים סלון, חדר רחצה, חדר שינה ומטבח מאורגנים במעין אופן ספייס עם תוספת של קירות זכוכית. ההפרדה בין האזורים באה לידי ביטוי בעיקר בריצוף עשוי ויניל מעוטר, בצורת הרהיטים ובחומרים מהם הם עשויים. כך למשל המטבח עוצב בהשראת אוריגאמי. פינת האוכל, משטח העבודה ואפילו הארונות נראים כמו קיפולי נייר מדויקים ומוקפדים.
הכיורים והאמבט בחדר הרחצה עשויים עץ מרוקע כאילו היו פסלים מגולפים. המראות שסמוכות להם מכפילות את החלל. בתוכן אף נשתל מסך טלוויזיה, שבלחיצת כפתור הופך שוב למראה. בחדר השינה ממוקם ייצוג ישראלי בדמות מיטה שעיצב ראשיד עבור חברת הולנדיה, בשיתוף פעולה עם המעצב המקומי של המותג , עמית ישראל.
במרכז הבית, באזור שמאגד בין החללים השונים, ניצבת בריכת נוי עגולה, שעוצבה בהשראת נוף מוסלמי מסורתי. הבריכה תוכננה כנווה מדבר עם אינטרפרטציה אישית של ראשיד. היא מתמלאת במי גשמים הודות לחלון בתקרה, תורמת לאוורור ולטמפרטורה הטבעית של המבנה וגם מפזרת אנרגיות חיוביות. לדברי ראשיד, ההיבט האקולוגי, שמופיע כמעט לראשונה בעבודותיו, אינו מוגבל אך ורק לתחום העיצוב, אלא עתיד להשתלב בכל אורך חיינו.
התפעלתם מהבית? חכו שתראו את מלון היוקרה שעיצב קארים ראשיד.