חשק לעבור לעמק: בית מרגיע בעמק יזרעאל

כחלק מתכנית הרחבה בישוב הקהילתי עדי אשר בעמק יזרעאל, נבנה הבית הזה עבור משפחה בת 5 נפשות. יש בו מגוון של סגנונות עיצוב, שפע של מקומות ואחסון ובעיקר תחושה של בית. הצצה פנימה

חדשות מתפרצות לפני כולם הורידו עכשיו הורידו עכשיו להורדת האפליקציה מ-Google Play להורדת אפליקציה מ-AppStore
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)

דיירים: זוג הורים ושלושה בנים
מקום: עמק יזרעאל
שטח: 200 מ"ר
עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ

הבית הזה נבנה כחלק מהרחבה בישוב הקהילתי עדי אשר בעמק יזרעאל, למשפחה בת חמש נפשות. אם המשפחה היא בעלת סטודיו לעיצוב פנים, אשר נבנה כחלק מהבית. לא נבחר סגנון אחד נקי וברור בעיצוב אלא הוחלט לשלב בין סגנונות, ולכן ניתן למצוא בבית אלמנטים כפריים אל מול אלמנטים מודרניים, שמשתלבים יחדיו בהרמוניה מושלמת. התוכנית המקורית של האדריכל שונתה כדי להתאים לצרכי המשפחה.

האתגר בעיצוב היה הרצון לנצל פינות לצורך אחסון, כדי שהבית יראה תמיד מסודר - בכל זאת, מדובר בשלושה בנים בבית שמקבל אליו לקוחות. אתגר נוסף היה "להחביא" את כל חוטי המדיה, ממירים, מגברים וכו', על מנת ליצור קיר טלוויזיה נקי בסלון. לצורך כך נוצל החלל שנוצר מתחת לגרם המדרגות, וכל המדיה והתקשורת נותבו לשם עוד בשלב הבנייה. בבית ישנה מערכת של חשמל חכם, ולכן תוכננו ארונות בהתאם כדי להחביא את ארונות החשמל בכל קומה.

כל קירות הבית נצבעו בגוון בהיר, כאשר מדבקות מעוצבות מקשטות את כל החדרים. הסלון הורחב וכך נוצרה גם מרפסת בחדר ההורים. יציאה אחת לגינה בוטלה לטובת ספסל ישיבה, המשמש כחלק מהסלון, ועליו כריות בגדלים שונים ובעיצוב אישי. מתחת לספסל הישיבה נמצאות נישות המשמשות מקום לקופסאות אחסון. הגוונים שנבחרו הינם גוונים רכים, סגולים ותכולים, אשר משרים אווירה חמה ורגועה, בשילוב נגיעות של מעט צהוב וטורקיז.

המטבח עוצב בסגנון כפרי עם נגיעות פרובנס בגוון שמנת, והוספה לו יחידת נגרות בצבע תכלת, המשתלבת יחד עם המשרבייה שבכניסה לבית. על קירות המטבח נבחר חיפוי של בריקים ונוסף חלון צרפתי בשילוב זכוכית סבתא, ועליו מדף רחב מעץ אלון. אי אכילה גדול, המשמש גם לאכילה בצידו האחד עבור שישה סועדים וגם לעבודה בצידו השני, הוא בעצם לב הבית. על מנת לשמר את העץ, הוחלט לשים עליו זכוכית, לפחות עד שהילדים יגדלו קצת, והוא תחום באריחים מאויירים היוצרים מעין מסגרת עבורו. לצדו נוספו כיסאות בסגנון כפרי עם ריפוד מתחלף.

המדרגות לקומה השניה חופו עץ אלון, עם שילוב של שיש בגוונים תואמים. צמד חלונות גבוהים, הממוקמים בקיר לאורך כל גובה הקומה, עשויים זכוכית סבתא ומדפים מעץ אלון, והם מכניסים הרבה אור לתוך הבית. המעקה עשוי מנפחות בשביל הבטיחות.

בקומה העליונה נמצאים חדרי השינה, כאשר הריצוף שנבחר הוא גרניט פורצלן דמוי פרקט בשני גדלים שונים. בין החדרים תוכננה פינת משפחה, שעוצבה בצבעים עזים של פוקסיה וטורקיז, ומכילה סלון וכורסה ישנים, שעברו שדרוג על ידי צביעה והחלפת הריפוד לריפוד תואם. בפינה תוכננה גם ספריה מגבס בשילוב נגרות, המשמשת להסתרת ארון חשמל חכם מצידה האחד, וכמדפים לספרים ומשחקים בצידה השני. משרבייה ששולבה עם התאורה משמשת כגוף תאורה בפני עצמו ומקשטת את הספריה.

חדר ההורים עוצב בסגנון מודרני בצבעים מונוכרומטים אפורים, כאשר קיר זכוכית מפריד בין איזור השינה לבין המקלחת הכפולה. ארון הקיר הגדול שהוצב לאורך אחד הקירות, וכן שידות הצד, שופצו גם הם על ידי טפטים בגוונים תואמים. קולאז' לבבות צבעוני מקשט את אחד הקירות, ובקיר הזכוכית שולבו מדפי זכוכית בהתאמה. בחדר הרחצה הוצבה ארונית אמבטיה בהתאמה אישית ועליה כיור בגווני חול העשוי כולו מקוריאן.

בכל חדרי השינה בוצעו הנמכות גבס בשביל ליצור אווירה חמימה ולשלב תאורה נסתרת. חדרי הבנים עוצבו כך שלכל ילד חדר בצבע אחר לפי רצונו. חדר הרחצה של הילדים עוצב בגוונים צבעוניים במיוחד - רצפה בצבע תכלת, בשילוב קיר פסיפס צבעוני המקשט את איזור האסלה. ארונית המקלחת עוצבה בהתאמה אישית בסגנון כפרי ועליה מונחים שני כיורים, בשביל לקצר את תהליכי התארגנות כשיוצאים מהבית. מקלחון גדול ולא סטנדרטי נוסף בפינת חדר הרחצה.

בשירותי האורחים הונח ריצוף מאויר בשחור ולבן, כאשר כיור צהוב נותן את נקודת הצבע העיקרית. זכוכית סבתא מקשטת גם כאן את חלון השירותים, ונעשתה הכנה למקלחון עתידי.

בכניסה לבית אי אפשר לפספס את המשרבייה בגוון תכלת, המשמשת מעין מבואת כניסה, ויחד עם זאת מאפשרת הצצה אל הסלון. מצידה השני של הכניסה ישנו ארון עד גובה התקרה המשמש אחסון והסתרת ארון חשמל חכם. קיר עם תמונות משפחה מעטר את המסדרון בקומת הכניסה.

השטח מחוץ לבית תוכנן כרחוב, ורוצף בהתאם באבן טרוונטין טבעית בארבעה גדלים. שטיח פסיפס מעטר את הרחבה לפני הדלת, ספסל ישיבה מעץ הונח ברחבה ושולבה תאורה המזכירה תאורת רחוב.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
מהקומה ה-25 של המגדל המסקרן בתל אביב
מלא בכל טוב: דופלקס מגוון ברמת גן


רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)
בית משפחתי בעמק יזראעל; עיצוב פנים: סטודיו ביליס - בילי שוורץ (בנין ודיור , הגר דופלט)
(צילום: הגר דופלט)