נוף פתוח לשדות: 250 מ"ר במושב במרכז הארץ

לפעמים מספיק לשפץ רק חלק מסביבת המגורים כדי לקבל תחושה מרעננת וחדשה. כך הפכו הדיירים את קומת הכניסה שלהם לאחת השוות שנראו במדורנו

חדשות מתפרצות לפני כולם הורידו עכשיו הורידו עכשיו להורדת האפליקציה מ-Google Play להורדת אפליקציה מ-AppStore
בית משפחתי במושב במרכז הארץ (בנין ודיור , שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)

מספר דיירים: זוג + 2 וכלב
מיקום: מושב במרכז הארץ
שטח: 250 מ"ר על מגרש בן חצי דונם
תקציב: 250,000 שקלים
משך השיפוץ: חודשיים
עיצוב פנים וסטיילינג: מריאנה זנזורי

לאחר שבע שנות מגורים בבית במושב במרכז הארץ החליטו בני המשפחה, זוג ושני ילדיהם, חיילת ותיכוניסט, כי הגיע הזמן לבצע את השינוי עליו חלמו, ולשפץ את קומת הכניסה בביתם בן שלוש הקומות. בקשתם מהמעצבת הייתה בית עם אווירה חמימה ומזמינה, שישקף את טעמם האישי ויהפוך למקום הבילוי המועדף עליהם. בחצר חלמו על פינת חמד שבה ישתו את הקפה של הבוקר או כוסית יין צוננת בערבי הקיץ.

כדי להעניק לבית חמימות מזמינה, הוחלט להשתמש בחומרים טבעיים כגון עץ ואבן, ולשלבם עם טקסטורות צבעוניות אשר מכניסות חיים ואור לחלל. החלל הציבורי הוגדל ובבית נוצרה סינרגיה תוך התחשבות בתנאי האדריכלות הקיימים, התאמת תאורה נכונה וטיפול בחצר.

מבחינת קונספט הוחלט לשלב בין ישן לחדש, ולכן נבחרו פריטים בודדים שהיו קיימים בבית והיה צריך להציגם בצורה שונה. כחלק מהתהליך בילו הדיירים עם המעצבת במחסן עצים על מנת לבחור את החומרים לבית בקפידה, ולהתאים את סוגי העץ החדשים לאלו הקיימים בבית.

הטלוויזיה הוכנסה לתוך מסגרת פורניר, המסתירה בתוכה את הממירים ושאר חוטי החשמל, ומקנה מראה נקי ואסתטי. ליד פינת האח הותקן מתקן עצים אשר הוזמן במיוחד, ומימינו הוצב ספסל ארוך מעץ לא מעובד עם רגלי ברזל. החלונות הוחלפו גם הם, וגופי התאורה הוכנו בהזמנה אישית, על מנת להתגבר על הקושי בהארת חלל בעל גבהים משתנים, שחלק מהתקרות בו מתנשאות לגובה של 5.5 מטרים.

השפה העיצובית של הבית נבחרה בהתאם לאווירה החמה והעוטפת בה חשקה המשפחה. כחלק מכך, בשירותי האורחים הותקן כיור אבן, הממוקם על גבי קורות של עץ סידר טבעי שעבר שיוף. בקיר מעל האסלה נוצרה נישה עם מדפי עץ מלא ותאורת לד, וחלל השירותים ואזור גרם המדרגות חופו בטיח ערבה. בנוסף, מבואת השירותים נפתחה, ולחלל המרכזי הושלם ריצוף שיתחבר עם הריצוף הישן.

מאחר שאמנות מסייעת בהפיכת החלל לשלם, יצירות האמנות של המעצבת עצמה הותאמו אישית לחלל והיוו בחירה טבעית עבור דיירי הבית. יצירה אחת, שנעשתה על גבי לוחות עץ, נתלתה על קיר המבואה, בעוד היצירה השנייה מתנוססת מעל הספה בסלון, ממוסגרת בעץ אלון אפריקאי ומעניקה לחלל מראה צעיר וחדשני.

אירוח הוא אחד מאהבותיה של המשפחה, ולשם כך הותאמה מערכת ישיבה ייחודית ומפנקת לסלון. מערכת זו כוללת שתי ספות ויחידה נוספת, שתוכננה אישית וניתנת להזזה והפרדה, וסוגרת את מבנה הסלון לצורת ח'. הבדים שנבחרו לספה משתלבים בצבעוניותם עם הכריות, שולחן הסלון בעל המראה המחוספס עשוי מעץ מלא בשילוב עם גלגלי פלדה, ושטיח טלאים צבעוני שהיה בבעלות המשפחה עוד קודם, משלים את האווירה. באופן זה הפך חלל האירוח לזורם והרמוני, מואר ומרווח.

אין צבע שקופח: דירה תל אביבית בקומה ה-15
פנינה בכרמל: דירה חשוכה שהפכה לתכשיט מגורים
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

בית משפחתי במושב במרכז הארץ (בנין ודיור , שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
בית משפחתי במושב במרכז הארץ (אתר רשמי , אתר בניין ודיור
שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
בית משפחתי במושב במרכז הארץ (בנין ודיור , שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
בית משפחתי במושב במרכז הארץ (אתר רשמי , אתר בניין ודיור
שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
בית משפחתי במושב במרכז הארץ (אתר רשמי , אתר בניין ודיור
שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
בית משפחתי במושב במרכז הארץ (אתר רשמי , אתר בניין ודיור
שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
בית משפחתי במושב במרכז הארץ (אתר רשמי , אתר בניין ודיור
שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
בית משפחתי במושב במרכז הארץ (אתר רשמי , אתר בניין ודיור
שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
בית משפחתי במושב במרכז הארץ (אתר רשמי , אתר בניין ודיור
שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
בית משפחתי במושב במרכז הארץ (אתר רשמי , אתר בניין ודיור
שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
בית משפחתי במושב במרכז הארץ (אתר רשמי , אתר בניין ודיור
שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)