זה רק נראה בחו"ל: בית מוטרף בכרכור

בית משפחתי החולש על שני מפלסים התחשב בזמן תכנונו בכיווני האוויר. הלבשתו שארכה חמישה חודשים העניקה לו גרוב נונשלאנט שבא טוב עם הבריכה בחצר האחורית וצביונו המוקפד של המבנה

חדשות מתפרצות לפני כולם הורידו עכשיו הורידו עכשיו להורדת האפליקציה מ-Google Play להורדת אפליקציה מ-AppStore
Sorry this video can only be watched from Israel

מספר דיירים: זוג + 3
מיקום: כרכור
שטח הבית: 260 מ"ר על מגרש בן 700 מ"ר
אדריכלות: חגי הופלר
הום סטיילינג: שרון ברקת

אחת השאלות העולות בזמן רכישת דירה או בית חדשים היא כיווני האוויר, ומי שמתגורר בכיוונים הנחשבים "בעייתיים" יותר, מודע היטב לחסרונות אל מול היתרונות. בבית שתוכנן באזור מתפתח בכרכור עירב האדריכל שיקולים אקלימיים, המשפיעים רבות על מצבו של הבית וההתנהלות בו לאורך זמן.

מאחר שהמגרש הינו פנימי ולא צופה אל הנוף, הוחלט למקסם את שטח הגינה ולפתוח לכיוונה חלונות רבים ככל האפשר. את הגינה והחלונות הגדולים הצופים אליה הוא מיקם בחזית הדרומית, הפחית למינימום את החלונות הפונים לחזית מערבית, והפנה את חדרי השינה של הילדים לחזית המזרחית.

לבקשת בעלי הבית, משפחה עם שתי מתבגרות וילד צעיר, הבית נבנה בשני מפלסים. המפלס התחתון ציבורי וכולל סלון, פינת אוכל, מטבח, ממ"ד ופינת משפחה. המפלס העליון פרטי וכולל את חדרי השינה וחדרי הרחצה. המפלס העליון תוכנן כך שבעתיד תתאפשר חלוקה ליחידת הורים מורחבת ושתי יחידות אירוח.

המשפחה נוהגת לארח הרבה ולכן ביקשה בית פונקציונלי, מואר הפונה בעיקר לחצר ומכניס אותה פנימה. במרכז הקומה הראשונה ממוקם המטבח, עם שני קירות שתוכננו בנגרות ומגדירים את חלוקת הקומה. בשלב בחירת החומרים הצטרפה לאדריכל גם מלבישת הבתים. הבחירה ברצפת הבטון, בשילוב נגרות מעץ אקליפטוס כהה והאי השחור והדומיננטי מייצרת מראה אלגנטי אך גם מחוספס.

מאחורי המטבח נמצאת פינת המשפחה, שקיר העץ הכהה המשותף לה ולמטבח מכיל את ציוד המדיה. אזור זה תוכנן בקצה הבית ומאפשר פרטיות ואינטימיות במרחב הציבורי הפתוח.

תהליך הריהוט וההלבשה של הבית נמשך כחמישה חודשים. בזמן זה נבחרו רהיטי מעצבים לצד פריטי יד שנייה שלוקטו בשווקי פשפשים. אליהם הצטרפו פריטי ריהוט ספציפיים, שתוכננו במיוחד עבור הפרויקט. בחירה זו מייצרת איזונים של דרמה והומור, יוקרתי ואישי, צבעוני ומאופק. גם עבודות האמנות שנבחרו בקפידה משלימות את הלך הרוח.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
הכניסה לחדר השינה דרך הארון: דירה שווה ברחובות
תל אביבית בגרוב שובב

בית משפחתי בכרכור (בנין ודיור)
(צילום: דניה ויינר)
בית משפחתי בכרכור (בנין ודיור)
(צילום: דניה ויינר)
בית משפחתי בכרכור (בנין ודיור)
(צילום: דניה ויינר)
בית משפחתי בכרכור (בנין ודיור , דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)
בית משפחתי בכרכור (בנין ודיור)
(צילום: דניה ויינר)
בית משפחתי בכרכור (בנין ודיור , דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)
בית משפחתי בכרכור (בנין ודיור)
(צילום: דניה ויינר)
בית משפחתי בכרכור (בנין ודיור , דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)
בית משפחתי בכרכור (בנין ודיור , דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)
בית משפחתי בכרכור (בנין ודיור , דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)
בית משפחתי בכרכור (בנין ודיור , דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)
בית משפחתי בכרכור (בנין ודיור)
(צילום: דניה ויינר)
בית משפחתי בכרכור (בנין ודיור)
(צילום: דניה ויינר)
בית משפחתי בכרכור (בנין ודיור , דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)
בית משפחתי בכרכור (בנין ודיור , דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)