300 אלף שקלים: שיפוץ דירה במתחם נוגה

בתקציב שיפוץ של 300 אלף שקלים שופצה הדירה הזאת שבמתחם נוגה והותאמה לצרכי המשפחה שעברה להתגורר בה. מהצבעים המשמחים ועד חלוקת החדרים ליצירת לוק אורבני ובמיוחד נעים

חדשות מתפרצות לפני כולם הורידו עכשיו הורידו עכשיו להורדת האפליקציה מ-Google Play להורדת אפליקציה מ-AppStore

דיירים: זוג + 2 ילדים
מיקום: מתחם נגה, תל-אביב-יפו
שטח: 130 מ"ר
תקציב: 300,000 שקלים
אדריכלות ועיצוב פנים: שרה רופמן ודנה קולין

פנינה יפואית, שהייתה בעבר ביתו של עיתונאי ואיש תרבות מהבולטים בישראל הלמה את מידותיו של אותו דייר: ארונות ספרים מעץ מלא טיפסו עד לתקרה הגבוהה וכיסו כל פיסת קיר בבית, והיא הייתה עמוסה בשאר רוח. הבעיה הייתה, שהיא הייתה חשוכה וכבדה.

המעצבות ביקשו לשמר את רוחה של הדירה. הן התמקדו ביצירת דירה אורבנית ומרגיעה תוך שימוש במצב הקיים. השתיים עבדו עם תקציב מאוד הדוק, שחייב יכולות המצאה והתמודדות עם מקסימום תוצאה ומינימום הוצאות. הוחלט להרוס רק את ההכרחי ולהתמודד עם אלמנטים שלא היו שורדים תקציב רגיל, כמו רצפת עץ גלריה בעיתית, חלוקת החדרים המקורית והמטבח הנתון.

על מנת לתת תחושת פתיחות, מחצית מארונות הספרים הוסרו. פעולה זו פתחה את החלל המרכזי ואפשרה יצירת יחידת הורים שלא הייתה קיימת עד כה. הדירה התגלתה כשטופת שמש עם חזיתות למזרח, מערב ודרום. בהירות זו חוזקה על ידי פלטת צבעים בהירה וים תיכונית. רצפת העץ נצבעו בלבן, הספריות שנותרו נצבעו בסקלה של גווני כחול, וגווני אפור בהיר שולבו בחלל המטבח הפתוח. האור הטבעי ששוטף את הדירה במהלך כל שעות היום משתנה ומגיב בהרמוניה על פני מרכיבים שונים בחלל.

למטבח הקיים נוספו יחידות נוספות שהותאמו במיוחד עבור צרכי המשפחה, והתוצאה היא מטבח מרווח ונוח. דלפק האכילה החדש הופך את שעת האכילה לחוויה משפחתית אינטימית.

חדר ההורים הפך מחלל כבד וכהה לבהיר ומרווח. בחלל שתי יחידות אחסון גבוהות, המאפשרות ניצול מקסימלי. מחיצת ברזל ורודה עם חיתוכים בסגנון מזרחי מגדירה חלל עבודה קטן בתוך יחידת ההורים. המחיצה מוסיפה מגע של צבע לא צפוי ויוצרת הצללות מיוחדות כאשר היא משתמשת בתאורה הטבעית כאלמנט מעצב.

חלל הרחצה ביחידת ההורים מרוצף באריחים של פעם עם דוגמאות ים תיכוניות מוכרות. זהו סגנון המיצג את רוחו של הבית: עשיר בהיסטוריה אקלקטית, מודרני ואוורירי.

מרפסת אורבנית ארוכה קושרת את כל חלקי הדירה. היא מכניסה אל הבית את הבריזה מהים התיכון ומציעה מבט אל הנוף של העיר הגדולה. מתוך נאמנות לעבר, קורות העץ חודשו, והרצפה רוצפה באריחים מסורתיים. כמו שאר חלקי הבית, גם המרפסת קורצת על העבר, המורשת והסביבה הוונקולרית תוך שאיפה של החיים החדשים של הדיירים הנוכחים.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
לא תאמינו שהדירה החייזרית הזאת בירושלים
הבית בכפר ג'וליס המשדר שלווה ורוגע

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות? כנסו לכאן

בית משפחתי ביפו (בנין ודיור , עמית סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי ביפו (בנין ודיור , עמית סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי ביפו (בנין ודיור , עמית סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
עיצוב דירה במתחם נוגה (יח"צ , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי ביפו (בנין ודיור , עמית סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי ביפו (בנין ודיור , עמית סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי ביפו (בנין ודיור , עמית סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי ביפו (בנין ודיור , עמית סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי ביפו (בנין ודיור , עמית סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי ביפו (בנין ודיור , עמית סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי ביפו (בנין ודיור , עמית סמדר)
(צילום: עודד סמדר)