חלום שהתגשם: פנטהאוז שיגרום לכם לרייר

דופלקס שעבר שיפוץ יסודי בגבעתיים הפך להגשמת חלומם של המשפחה הצעירה. גוון של ירוק מנטה מוזכר בכמה חדרים בבית ומעניק קלילות וניקיון עיצובי

חדשות מתפרצות לפני כולם הורידו עכשיו הורידו עכשיו להורדת האפליקציה מ-Google Play להורדת אפליקציה מ-AppStore
דירה בגבעתיים; עיצוב פנים: אריאלה ענבר וגליה מנור (בנין ודיור , שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)

דיירים: זוג + בת
מקום: גבעתיים
שטח: קומה ראשונה 60 מ"ר + קומה שנייה 25 מ"ר + מרפסת 45 מ"ר
עיצוב: אריאלה ענבר וגליה מנור

לפעמים שווה להמתין בסבלנות להזדמנות טובה, שיכולה להתאים בדיוק לצרכים ולחלומות, ולא למהר לקפוץ על המציאה הראשונה הנקרית בדרך. זוג שחלם על דירה עם מרפסת גדולה ומרווחת, בה יוכלו לארח בכיף חברים ומשפחה, דחה שוב ושוב את החיפוש אחר דירה מתאימה, מאחר שלא התלהב לעבור מאזור המגורים האהוב עליו. כשנקרתה בפני בני הזוג ההזדמנות להחליף את הדירה באחת מרווחת יותר עם מרפסת גדולה, בדיוק כמו שחלמו וממש בסוף הרחוב בו הם מתגוררים, הם לא חשבו פעמיים. הבונוס שהצדיק את ההמתנה היה העובדה שבאותו בניין התגוררו גם סב המשפחה ובת נוספת שלהם.

ברשימת הצרכים של בני הזוג היו מטבח עם מקומות אחסון רבים, חדר רחצה שאליו יוכלו להיכנס מתוך חדר השינה, שירותי אורחים, פינת אוכל וסוויטת שינה לבתם החיילת. את חדר השינה שלהם הם ביקשו למקם בקומה השנייה, קרוב למרפסת הגדולה, אולם לאחר שהבינו כי בגיל מבוגר יותר יוכלו ליהנות מיתרונות של מגורים בקומת הכניסה, החליטו למקם שם את סוויטת השינה שלהם.

הדופלקס עבר שיפוץ יסודי בשתי הקומות, כולל שינוי מיקום של כל החללים בקומה הראשונה והחלפת תשתיות האינסטלציה, החשמל, התאורה, התקשורת ומיזוג האוויר. לבית תוכננה נגרות בהתאמה אישית במטבח, בחדרי הרחצה ובארונות האחסון, ולבסוף הוא שודרג בסטיילינג מלא.

האתגרים המרכזיים בתכנון היו מיקומה של הדירה בבניין עגול, וצורתה של הדירה שבנויה כמו פרוסת עוגה - מה שלא הותיר אפילו זווית אחת ישרה בין הקירות. עקב כך הוחלט על ציר מרכזי בחלל הציבורי, וכל התכנון יושר על פיו אותו ציר. בנוסף, מיקום המדרגות המגושמות מול הכניסה לבית הקשה על התכנון, ועמוד קונסטרוקטיבי באמצע הסלון דרש התייחסות מיוחדת. משיקולי תקציב הוחלט לא להזיז את מבנה המדרגות, אלא לסגור אותו בקירות ישרים ולנצל את השטח שמתחתן ליצירת חדר רחצה. מהחדר שהיה מאחורי המדרגות נוצרה יחידת הורים מפנקת. הכניסה לדירה עוצבה מחדש עם קיר תמונות משפחתיות, המושך את העין אל החלל הציבורי שמתגלה עם פתיחת הדלת.

קיר המטבח הישן נשבר כדי להגדיל הכניסה לבית, ובמקומו תוכננו שירותי האורחים. הקירות בשירותים חופו בבריקים לבנים עד מעל מבנה הניאגרה הסמויה, והקיר שנותר נצבע בגוון ירוק אפרפר. קרניז הודבק מעל החיפוי כדי להפריד בין שני החלקים ונצבע בגוון תואם. שידת הכיור שהוכנה על ידי נגר נצבעה בגוון הכללי של הבית. פלטות של עץ אלון מעליה ומעל מבנה האסלה מוסיפות חמימות כפרית. להשלמת המראה החם והמהודר נוספו גופי תאורה בגוון ברונזה עם זכוכית קריסטל, מראת וינטג' משוק הפשפשים ומסגרות עם תמונות שהיו לבעלת הבית.

חדר האמבטיה המיושן ומרפסת השירות הצמודה לו הפכו לאחר השיפוץ לחלק ממטבח מרווח עם מזווה גדול צמוד, שבחלקו הימני מוקמו מכונת הכביסה והמייבש. בעלת הבית אוהבת לבשל ולאפות, ולכן ביקשה מטבח מרווח ופונקציונלי. המטבח החדש כולל מקומות אחסון רבים ודלפק אכילה לארבעה אנשים.

בקומה הראשונה של הבית מוקמה מרפסת קטנה, שלפני השיפוץ הייתה צמודה לחדר השינה. בתכנון המחודש הועבר חדר השינה לחלל שמאחורי המדרגות, והשטח נפתח לחלל ציבורי אחד גדול ומרווח. כעת המרפסת הקטנה צמודה לסלון, ובעלי הבית נהנים לשתות בה קפה מדי בוקר. המקום שנוצר מתחת למדרגות אפשר בנייה של מקלחת הורים מרווחת באורך 130 ס"מ בתוך חדר רחצה נעים. דלתות צרפתיות בכניסה לחדר השינה השלימו את החלום ליחידת הורים מפנקת.

סגירת מבנה המדרגות המתעגל בקירות ישרים יצרה חללים ריקים בין הקירות למבנה, ואלה נוצלו ליצירת נישות אחסון, למשל נישה לחדר הרחצה, נישה לבשמים ליד מראת הכיור ונישה נוספת לספרים מול המיטה.

גם בחדר השינה של הבת בקומה השנייה קירות מתעגלים פוגשים זה את זה בזוויות לא ישרות. אי לכך הוחלט למקם את האחסון העיקרי על הקיר הישר היחיד בחדר, ולצידו להציב מיטה ושני ארונות. קיר המיטה נצבע בגוון ירוק שבחרה הבת, ושתי נישות עם מדפי עץ אלון משמשות להנחת חפצים. הריצוף שנבחר לכל הבית, אפור עם גימור לא אחיד, מיושם ביחידה כולה.

חדר הרחצה, שאף הוא משופע בזוויות, שופץ מהיסוד, וארון כיור בגוון תואם לקיר המיטה משלים את המראה. כדי לטשטש מעט את הזוויות המשונות של חדר הרחצה, וכדי למשוך את העין לקיר הישר, המשיך הריצוף האפור גם אל קיר המקלחת מול הכניסה. אקססוריז נשיים נבחרו לאמבטיה, כך שאי אפשר לטעות בזהותה של הדיירת הצעירה.

מרפסת הקומה השנייה רוצפה מחדש, ומטבח חיצוני קטן הוכן לשימוש נוח ליושבים. ריהוט גן ופינות חמד ירוקות מקשטים את השטח ומאפשרים לחלומם של בעלי הדירה להתממש.

סטייל מעודן ברמת גן
דירה מהפנטת ונגישה
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

דירה בגבעתיים; עיצוב פנים: אריאלה ענבר וגליה מנור (בנין ודיור , שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
דירה בגבעתיים; עיצוב פנים: אריאלה ענבר וגליה מנור (בנין ודיור , שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
דירה בגבעתיים; עיצוב פנים: אריאלה ענבר וגליה מנור (בנין ודיור , שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
דירה בגבעתיים; עיצוב פנים: אריאלה ענבר וגליה מנור (בנין ודיור , שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
דירה בגבעתיים; עיצוב פנים: אריאלה ענבר וגליה מנור (בנין ודיור , שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
דירה בגבעתיים; עיצוב פנים: אריאלה ענבר וגליה מנור (בנין ודיור , שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
דירה בגבעתיים; עיצוב פנים: אריאלה ענבר וגליה מנור (בנין ודיור , שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
דירה בגבעתיים; עיצוב פנים: אריאלה ענבר וגליה מנור (בנין ודיור , שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
דירה בגבעתיים; עיצוב פנים: אריאלה ענבר וגליה מנור (בנין ודיור , שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
דירה בגבעתיים; עיצוב פנים: אריאלה ענבר וגליה מנור (בנין ודיור , שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
דירה בגבעתיים; עיצוב פנים: אריאלה ענבר וגליה מנור (בנין ודיור , שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
דירה בגבעתיים; עיצוב פנים: אריאלה ענבר וגליה מנור (בנין ודיור , שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
דירה בגבעתיים; עיצוב פנים: אריאלה ענבר וגליה מנור (בנין ודיור , שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)