לשפץ חכם: מייקאובר לדירה בצפון תל אביב

מגוון של מקומות אחסון, ספרייה רחבה בסלון ושני חדרי רחצה נוחים במיוחד. שיפוץ דירה משפחתית בדגש על חיסכון בעלויות

חדשות מתפרצות לפני כולם הורידו עכשיו הורידו עכשיו להורדת האפליקציה מ-Google Play להורדת אפליקציה מ-AppStore

דירה בצפון תל אביב, מעצבת פנים: גל ברק (בנין ודיור , שי אפשטיין)
הסלון המארח מקבל את פני הבאים לבית (צילומים: שי אפשטיין)

שיפוץ בית עשוי להיות תהליך יקר מאוד, שכולל הוצאות גבוהות על עבודה של בעלי מקצוע ורכישת פריטים שונים, ולכן שיפוץ בתקציב מוגבל יכול להיות מאתגר במיוחד. כדי להשיג תוצאה מוצלחת, כזו שעונה על כל הדרישות, מוכרחים להפעיל שיקול דעת וחשיבה יצירתית ולקבל החלטות על פי התקציב וכך גם במקרה של המשפחה הצעירה שפנתה למעצבת הפנים וההנדסאית גל ברק, כדי שתסייע ליצור בית מודרני ונעים שיתאים להם לטווח ארוך בתקציב מוגבל.

דירה בצפון תל אביב, מעצבת פנים: גל ברק (בנין ודיור , שי אפשטיין)
חלון פנורמי פונה לגינת ירק ומכניס פנימה תאורה נעימה

כדי לעמוד בתקציב הנתון היה צורך לערוך כמה שפחות שינויים מבניים בדירה, אך יחד עם זאת להתאים אותה לצרכי המשפחה שכללו חלל פתוח וזורם וכמובן שהיה צורך בשיקול דעת – מה מחליפים ומשפצים ומה משאירים כפי שהוא. כך הוחלט שלא לערוך שינויים בחשמל בחדרים הפרטיים ולא להחליף בהם את החלונות, אבל הריצוף בבית הוחלף כולו בפרקט למינציה במראה חם שיוצר מראה המשכי בחלל, כל הקירות נצבעו מחדש בגוון אפור בהיר ונבחרו חומרים עמידים אבל לא יקרים עם תשומת לב למיקומם וארגונם בחלל.

דירה בצפון תל אביב, מעצבת פנים: גל ברק (בנין ודיור , שי אפשטיין)
פרקט למינציה המוזיל עלויות

המטבח תוכנן כך שתתאפשר בו עבודה נוחה, יחד עם יצירת מקומות אחסון חדשים בלי ליצור תחושה עמוסה בחלל. בדופן אחת של החלל מוקמו הארונות הגבוהים ובדופן השנייה מוקמו רק ארונות נמוכים, כך שנוצר כאן מראה מאוזן וקליל. בנוסף, הוחלט למקם במטבח דלפק לארוחות קלילות שמשקיף אל החלל הציבורי ותחתיו מגירות לאחסון נוסף. נבחרו ידיות חיצוניות לארונות והקירות נותרו חשופים ונקיים מלבד פאנל שיש מינימליסטי וחיפוי לבנים לצד הדלפק ובאזור הכיריים, כך שנוצר מראה שלם וחמים.

דירה בצפון תל אביב, מעצבת פנים: גל ברק (בנין ודיור , שי אפשטיין)
שימוש בחומרים שונים כמו קיר לבנים במטבח יוצר טוויסט מעניין
דירה בצפון תל אביב, מעצבת פנים: גל ברק (בנין ודיור , שי אפשטיין)
מטבח מרווח לשימוש נוח ויעיל

החלל הציבורי, שמלבד המטבח כולל גם את פינת האוכל והסלון, עוצב בסגנון קליל, מודרני וצעיר והדיירים בקשו לשלב בו ספרייה רחבה עבור מגוון הספרים שלהם. במקום לבנות ספרייה שלמה בעבודת נגרות יקרה, הוחלט לבנות קירות גבס וביניהם למקם מדפים, פתרון חכם שגם הוזיל בעלויות וגם יצר מראה זורם שהולם את אופי החלל. חלק מהריהוט, כמו למשל פינת האוכל, עבר עם הדיירים מדירתם הקודמת וחלק נרכש במיוחד עבור הדירה המשופצת, כמו ריהוט הסלון שהוזמן בהתאמה אישית. את החלל מקשטות תמונות שהדיירים צילמו, הגדילו והדפיסו, כך שנוצר גם אופי אישי ומיוחד בחלל.

דירה בצפון תל אביב, מעצבת פנים: גל ברק (בנין ודיור , שי אפשטיין)
ספריה גדולה בסלון תורמת למראה עשיר
דירה בצפון תל אביב, מעצבת פנים: גל ברק (בנין ודיור , שי אפשטיין)
חדר שינה נעים ושלו

בחדרי השינה הוחלט על צביעה בגוונים שונים מאלה שבשאר חלל הדירה, כדי ליצור בכל אחד מהם אווירה שונה לפי אופי החדר, חדר השינה הזוגי נצבע בגוון ורוד עתיק שיוצר אווירה רומנטית וחמה וחדר השינה של הילד הקטן נצבע בחלקו בגוון כחול למראה צבעוני. חדרי הרחצה בבית דווקא דרשו שינוי מבני והתאמה לצרכי הדיירים, משום שבמצב הקיים היו שני חדרי רחצה ושירותי אורחים, כשכל אחד מהם קטן מאוד. לכן הוחלט לוותר על שירותי האורחים וליצור שני חדרי רחצה גדולים ופונקציונאליים יותר, ובכל אחד מהם מוקמו אריחים באופן נקודתי באחד הקירות, כדי לעמוד בתקציב ויחד עם זאת ליצור חלל שימושי במראה מעודן.

דירה בצפון תל אביב, מעצבת פנים: גל ברק (בנין ודיור , שי אפשטיין)
חדר ילדים, נצבע בגוונים מרגיעים

תוצאה מעוצבת ומוצלחת אפשר להשיג לא מעט בזכות טיפול מוקפד, שמצליח להתייחס גם לחלל כולו וגם לפרטים הקטנים, שמשדרגים באופן משמעותי את האווירה בו – והדירה הזו היא ההוכחה המושלמת לכך. בעזרת שיתוף פעולה מלא בין המעצבת לבין דיירי הבית וקבלת החלטות מושכלת ונכונה, התקבלה תוצאה מרשימה, מעוצבת ופונקציונאלית תוך עמידה בתקציב נתון.

לאינדקס חדרי ילדים; לאינדקס חדרי שינה
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

דירה בצפון תל אביב, מעצבת פנים: גל ברק (בנין ודיור , שי אפשטיין)
חדר רחצה של הילדים
דירה בצפון תל אביב, מעצבת פנים: גל ברק (בנין ודיור , שי אפשטיין)
חדר רחצה מבוגרים