תראו מה שזכוכית יכולה לעשות: דופלקס בשרון

לדופלקס הממוקם בקומה 20 שתי כניסות - אחת במפלס העליון והשנייה במפלס התחתון, ושתיהן פונות למבואת המדרגות והמעלית של הבניין. השימוש בזכוכית השקופה שמעניקה מראה מרחף, ניכר בקומה התחתונה. כך זה נראה מבפנים

חדשות מתפרצות לפני כולם הורידו עכשיו הורידו עכשיו להורדת האפליקציה מ-Google Play להורדת אפליקציה מ-AppStore
שיפוץ דופלקס בשרון (בנין ודיור , אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)

השטח: 180 מ"ר
אדריכלות ועיצוב: דורית סלע

מה שהשפיע על העיצוב מחדש של הבית שלפניכם היו כמה חיבורים: חלקם תוכננו מראש, ואילו אחרים הוכתבו על ידי עובדות ודברים שקרו במהלך השינוי. לדוגמה, כל חדרי הילדים קובצו לקומה העליונה, כי לדופלקס הממוקם בקומה 20 שתי כניסות - אחת במפלס העליון והשנייה במפלס התחתון, ושתיהן פונות למבואת המדרגות והמעלית של הבניין. הרעיון שכאשר הילדים יגדלו תתאפשר להם כניסה פרטית, הוביל לחיבור בין החדרים שלהם כשיחידת השינה של ההורים נקבעה בקומה התחתונה, בצמוד לאזור החברתי.

באזור החברתי, שהוא למעשה חלל אחד גדול, חוברו שלושה אגפים מוגדרים. המטבח פונה לפינת אוכל מרווחת ובהמשכו נפתח הסלון עם גובה כפול. בחלקו העליון שבגובה הסלון משתקף המעבר לאזור השינה של הילדים, כשהוא תחום במעקה זכוכית שקופה. הקיר שאליו צמודות המדרגות שנראות כמרחפות עשוי לוחות בטון.

בסלון קיימים שני אלמנטים עיצוביים דומיננטיים בהם שוב מופיע רעיון החיבור. האחד הוא מקרר יין המשתרע על קיר שלם. בחירתו של מקרר יינות ענק שנרכש בעקבות אהבתם של הדיירים ליין וידענותם בנושא, היווה פתרון אידיאלי של חיבור בין פונקציונליות לאסתטיקה. הדבר השני שמושך תשומת לב הוא רעיון מקורי המדמה קורה שחורה שנראית כאילו חיברו שתי קורות ברזל (דבל טי). למעשה זהו אלמנט עיצובי לחלוטין שעשוי מחומר נוח לעבודה ונצבע בצבע מתכתי שחור.

המטבח, שהותאם לאירוח ולבישולים, מורכב מקיר אחד שכולו ארונות וממחופה נירוסטה בו קבועים הכיריים. מיקומם של שירותי האורחים שלא ניתן היה להזיזם הוא באזור פינת האוכל. המיקום הבעייתי הכתיב לאדריכלית את הצורך להחביא אותם מאחורי דלת נסתרת המתמזגת לחלוטין עם הקיר. פתרון של דלת סודית חוזר גם בקיר המטבח, אך כאן הדלת מובילה ליחידת ההורים המרווחת והמפנקת. לצורך הגדלת שטחה הפך חדר השירות, שהיה קיים בתכנית המקורית ונועד למכונת כביסה, לחדר ארונות, ואילו חדר השירות הועתק לקומה העליונה.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

שיפוץ דופלקס בשרון (בנין ודיור , אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)
שיפוץ דופלקס בשרון (בנין ודיור , אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)
שיפוץ דופלקס בשרון (בנין ודיור , אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)
שיפוץ דופלקס בשרון (בנין ודיור , אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)
שיפוץ דופלקס בשרון (בנין ודיור , אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)
שיפוץ דופלקס בשרון (בנין ודיור , אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)
שיפוץ דופלקס בשרון (בנין ודיור , אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)
שיפוץ דופלקס בשרון (בנין ודיור , אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)
שיפוץ דופלקס בשרון (בנין ודיור , אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)
שיפוץ דופלקס בשרון (בנין ודיור , אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)
שיפוץ דופלקס בשרון (בנין ודיור , אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)
שיפוץ דופלקס בשרון (בנין ודיור , אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)
שיפוץ דופלקס בשרון (בנין ודיור , אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)
שיפוץ דופלקס בשרון (בנין ודיור , אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)