ריבועים ומלבנים: סוף סוף דירה שלא דומה לשום דבר אחר

הספרייה בסלון עוצבה כמו קוביות, גופי התאורה שמשתלשלים מהתקרה מעל הבר במטבח נראים כמו יצירת אמנות וחדר העבודה השקוף - עושה חשק לעבוד שעות נוספות

חדשות מתפרצות לפני כולם הורידו עכשיו הורידו עכשיו להורדת האפליקציה מ-Google Play להורדת אפליקציה מ-AppStore
דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)

דיירים: 4 נפשות + 2 כלבים
שטח הדירה: 120 מ"ר
שטח החצר: 110 מ"ר
עיצוב פנים: עדי ארונוב

הסיבה העיקרית לשיפוץ המסיבי שנעשה בדירת הגן הזו שבשרון הייתה מציאת פתרון לשני בוגרים, בן ובת. בזכות זאת זכתה המשפחה כולה בדירה מודרנית מעוצבת מחדש. שטח הדירה נשאר כפי שהיה, אך בזכות חלוקה מחדש ובעיקר שינוי מיקומו של המטבח, התאפשר למעצבת ליצור שתי יחידות מגורים לשני המתבגרים, להוסיף לדיירת חדר עבודה נוח שאינו מנותק מהקורה בדירה, מטבח פתוח לסלון ומראה כללי חדש ועדכני.

נושא מוביל בתכנית עיצוב הפנים בחרה המעצבת בריבועים ומלבנים. זה התחיל בהזמנת עבודות הנגרות שהותאמו לבקשת הדיירת למציאת פתרונות אחסון רבים ככל האפשר. הראשון היה הארון הסלוני שכולל "קופסאות" מלבניות, הוא הותאם לצרכים הנדרשים כאשר מראש תוכננו מרווחים בין הקופסאות להצגת פסלים ואוספים של הדיירת. המלבנים והריבועים ניכרים גם בארונות המטבח ובארונות בחדרי השינה. מגמה זו לא הסתיימה בעבודות הנגרות - הקיר ממול לארון הסלוני וכך גם בחדר השינה עוצבו בצורת מלבנים. בשירותי האורחים, חלק ממלבני הבטון פינו מקומם למראות מלבניות, ואפילו גופי התאורה שנבחרו לאי במטבח מעוצבים בקווים גאומטריים.

בדירה נוצרו חמישה אזורים מוגדרים העונים במדויק לצרכי הדיירים. בכניסה משתרע האזור החברתי שכולל כרגיל סלון, פינת אוכל ומטבח, וכן יציאה רחבה לאזור הפעילות החברתית בחצר. מסדרון קצר מוביל לשלושה חדרים נוספים שכל אחד מהם הוא טריטוריה מוגדרת. משמאל למסדרון נכנסים ליחידת ההורים.

בקצה המסדרון חדר העבודה של הדיירת המצויד בקיר שקוף שמשאיר אותה מחוברת לדירה, ובנוסף למהותו המוצהרת כחדר העבודה, הוא גם מהווה חוליה מפרידה בין יחידת ההורים ליחידת הבת שהכניסה אליה נמצאת מימין למסדרון. בכניסה נפרדת לחלוטין, במקום שבעבר היה המטבח, נכנסים דרך מבואה קטנה לעולמו של הבוגר שממנו יש גם יציאה לחצר הצמודה ליחידה הפרטית שלו, שעדיין כלולה במסגרת המשפחתית.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
אמנותי ומודרני: ביקור בדופלקס מושלם
כך הפך בית בהרצליה מהפך של ממש

דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
דירת גן ברמת גן (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)