כסף לא יכול לקנות טעם אבל בבית הזה יש גם אותו

אילוצי השטח הבעייתי לא סנדלו את התכנון האדריכלי ועיצוב הפנים. להפך, הבית המשפחתי שנבנה בתקציב מכובד הוא אחד הפרויקטים השווים שראינו במדור. הנה הצצה לבפנים

חדשות מתפרצות לפני כולם הורידו עכשיו הורידו עכשיו להורדת האפליקציה מ-Google Play להורדת אפליקציה מ-AppStore
עודד סמדר

דיירים: זוג+3
מקום: חרוצים
שטח: 700 מ"ר
תקציב: 2.5 מיליון שקלים
אדריכלות ועיצוב פנים: רוית דביר
הום סטיילינג: רוית דביר ורון פרום

ביישוב חרוצים, הסמוך לבני ציון שבשרון, נרכש מגרש של כ-700 מ"ר עליו בית ישן המהווה חלק ממבנה דו משפחתי. הזוג ביקשו לבנות בית חדש בעל אופי מודרני בשילוב גג רעפים, בשטח של כ-260 מ"ר. מימדיו הצרים והארוכים של המגרש וכן דרישות התב"ע לבית דו משפחתי עם המגרש הסמוך, היוו את נקודת המוצא לתכנון הבית.

על מנת לאפשר שטח מעטפת מקסימלית לבית ועם זאת לשמור על הדרישה של בית דו-משפחתי, הוחלט שרק חלק קטן של הבית יוצמד לבית השכנים וחלקיו הקדמיים והאחוריים יורחקו מהגבול על מנת לאפשר כניסה של אור ואוויר, ובכך גם ליצור הפרדה חזותית בין שני מבנים הסמוכים בקיר משותף, השונים באופיים זה מזה. קומת הקרקע רוצפה באריחי טרצו לבנים ומלוטשים, הקומה העליונה חופתה בפרקט בהיר, ותקרות עץ משופעות צבועות בגוון אפור בהיר. בני הבית בחרו בזוג הכורסאות ובשולחן המתכת שבסלון בהתאם לסגנון הנקי של הבית, שולחן פינת האוכל עבר באופן זמני מביתם הקודם, ואילו שטיחי קילים מוסיפים צבע וחמימות לבית.

האילוץ של בניית בית צר וארוך הוביל להחלטה למקם את דלת הכניסה הראשית בעומקו של המגרש, כך שהכניסה לבית תהיה במרכזו. אל דלת הכניסה שחבויה מהרחוב מגיעים בשביל דק, העשוי מעץ אורן ומלווה בצמחייה ומקצב קורות עץ עליונות. הדלת נפתחת אל מול חלל פטיו עם צמחייה ירוקה המכניס אור ואווירה לבית, יוצר הפרדה בין החללים ומאפשר קשר עין ביניהם. בקומת הקרקע נמצאים פינת האוכל, המטבח והסלון - בחללים הפתוחים אחד עם השני ופונים כלפי החצר האחורית בה פינת ישיבה וגינה גדולה. בחלק השני והקדמי של הבית פינת משפחה, פינת עבודה ואיזור שירות.

לבקשתם של בעלי הבית, שאוהבים לבשל ולארח, תוכנן מטבח עם אי-בישול במרכז הבית, שפונה לחלל הקומה ומאפשר קשר עין עם האורחים. הארונות הגבוהים סמוכים על גבי הקיר המשותף, ומשלבים בתוכם יחידת מיזוג נסתרת. נגרות המטבח היא מעץ אלון בשילוב צבע אפור כהה. חזית אחת של המטבח שכולה זכוכית פונה לעבר שביל הכניסה הראשית, והחזית שמולה הינה חלון גדול עם פתח יציאה אל שביל נוסף, המוביל לחצר אחורית. שביל זה מהווה את המשכו הויזואלי של שביל הכניסה ולאורכו גינת תבלינים וצמחייה.

בחלקו המרכזי של הבית חלל כפול המקשר בין שתי הקומות, ומתוכו עולות מדרגות עשויות מפלדה וחיפוי עץ לקומה השנייה, בה נמצאים חדרי השינה. פרטיות חדר ההורים נשמרת באמצעות הפרדה משאר החדרים בקומה על ידי גשר פלדה המלווה בספרייה. מצידי הספרייה דלתות יציאה שקופות המכניסות אור ופונות למרפסת המשקיפה לשני צידי המגרש, ובעתיד, במידה ויהיה צורך, ניתן יהיה לסגור את המרפסת לחדר.

הבית תוכנן בקווים ישרים וברורים, החזיתות נצבעו בגוונים בהירים המשלבים בתוכם עץ ופלדה, ומסגור הפתחים בצבע כהה יוצר קונטרסט לצבעים הבהירים שנבחרו לפנים ולחוץ. החזית הקדמית ממועטת בפתחים הנראים לעין, וחלקה התחתון מחופה בסרגלי עץ המחביאים בתוכם דלת וחלונות של איזור השירות. בחלקה התחתון של החזית האחורית, הפונה אל החצר, חלון זכוכית גדול המתקפל לצדדים, ומעליו פרגולה מרחפת עשויה מסגרת פלדה וחיפוי עץ. הפרגולה יוצרת הפרדה ויזואלית בין הקומות, מעליה ויטרינה גדולה של אגף ההורים, ותחתיה רחבת דק המשמשת לפינת ישיבה ואירוח. חצר הבית מרווחת ומאופיינת בצמחייה ארץ ישראלית, צמחי תבלין ומדשאה גדולה המשמשת כמקום בו הילדים יכולים לרוץ ולשחק. בנוסף ישנן בחצר פינת טאבון מאבני לקט ופינת ברביקיו.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
הנערה התל אביבית שעיצבה לעצמה חדר מושלם
לא תאמינו מה אפשר לעשות ב-50 מ"ר

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות? כנסו לכאן

בית משפחתי בחרוצים (אתר רשמי , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי בחרוצים (אתר רשמי , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי בחרוצים (אתר רשמי , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי בחרוצים (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי בחרוצים (מערכת וואלה! NEWS)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי בחרוצים (אתר רשמי , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי בחרוצים (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי בחרוצים (אתר רשמי , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי בחרוצים (אתר רשמי , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי בחרוצים (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי בחרוצים (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי בחרוצים (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי בחרוצים (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)
בית משפחתי בחרוצים (בנין ודיור , עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)