כל פינה בול: דירה ברעננה שתמיס לכם את הלב

מייקאובר כללי הפך דירת ארבעה חדרים לחמישה, המאופיינים בעיצוב עם ניחוח דני. המעצבת שגם מתגוררת בבית המושלם הזה העניקה תשומת לב לכל פינה בו. הנה התוצאה

דיירים: אמא + 2 ילדים
מקום: רעננה
שטח: 120 מ"ר
תקציב: 350,000 שקלים
עיצוב פנים, תכנון והום סטיילינג: ענבר קרפר-סרנוביץ

שינוי הסטטוס המשפחתי והצעה מפתה למכור את דירתה הקודמת, הובילו את המעצבת לרחוב חנקין הפסטורלי ברעננה. היא פגשה במקום דירת 4 חדרים, ובדמיונה כבר ראתה אותה משופצת והופכת לדירת 5 חדרים מרווחת, רגועה ומעוצבת להפליא. החלום הפך במהרה למציאות, והבית נולד מחדש כשהכול הוחלף – רצפות, חלונות, דלתות, מטבח ואמבטיות. הוא מעוצב כולו בחומרים טבעיים - ריצפת עץ אלון טבעית, משטח עבודה בסגנון בטוני במטבח, וריצפה בסגנון צפחה שחורה לחדרים הרטובים, שקירותיהם מחופים בקרמיקה בוהקת בלובנה.

כל אלו עולים בקנה אחד עם שאיפתה של המעצבת ליצור בית טבעי, חמים ואקלקטי בסגנונו, עם נוכחות דנית מורגשת, שעוברת כחוט השני מגופי התאורה ועד לריהוט והסטיילינג. בשונה מביתה הקודם של המעצבת, שאופיין בצבעוניות שרופדה במעטפת שקטה, הדירה הנוכחית נעדרת צבעוניות ומשדרת רוגע ושלווה הן בצבעים והן בחלל. הצבעים מונוכרומטיים בהירים עם נגיעות של שחור. הבית משלב ישן עם חדש ואינו נכנע לטרנדים אופנתיים שיאבדו רלוונטיות בשנים הבאות, ולכן הוא בית קלאסי עם נגיעות מודרניות אך על זמניות.

עם תובנות שהביאה מביתה הקודם, היה למעצבת ברור שהמטבח ייבנה סביב אי גדול שיספיק לבני הבית ולאורחים. לכן כל התכנון בבית החל מהאי, ואחר כך נעשתה ההתמודדות עם החדרים ופתרונות האחסון. הדירה המקורית התאפיינה בבזבוז ניכר במסדרון ובמעברים. בשלב ראשון הורדו כל הקירות הפנימיים והדירה זכתה לתכנית חלוקה מחודשת. למטבח הסגור והחשוך לא נותר זכר, והוא פינה את מקומו לחדר העבודה הנינוח של המעצבת.

המטבח החדש, לעומת זאת, הצטרף לחלל הסלון וחי איתו בהרמוניה מושלמת. הירוק שנשקף מבעד לחלונות הכתיב את ה-Focal Point של הבית והבהיר למעצבת שמרכז הבית חייב להיות בסלון. כך מומש הרעיון להכניס את כל הירוק הביתה ולכפר על אובדן המרפסת מהבית הקודם של המעצבת. הצמחייה הנושקת לחלונות המטבח מעניקה לבני הבית תחושה שהם חיים בבית על עץ.

ביטול שתי מרפסות שירות שהיו בדירה המקורית העלה את הצורך למלא את הבית בפתרונות אחסון. כמאמינה גדולה בסדר וארגון, היה חשוב למעצבת למצוא מקום לכל דבר בבית. הפתרון נמצא בארונות קיר שנטמעים בצורה טבעית בקירות. אלו תוכננו בקפידה כך שיימצא מקום נוח לכל פריט, והסדר יישמר לאורך כל היום גם ללא מחסן. כמו כן, המעצבת הקפידה ליצור מבואה בין החדרים עם מראה גדולה וארון נעליים, מה שמאפשר התארגנות בוקר קלה ונוחה. גם מכונת הכביסה והמייבש שוכנים לבטח בארון שירות גדול במעבר שבין החדרים.

ילדי המשפחה (בת ובן) בגרו למדי, וחדריהם דרשו התייחסות בהתאם. כשותפים פעילים בעיצוב החדרים, הם קיבלו מענה בהתאמה לצרכים שהגדירו, וכל אחד מהם זכה להביא לידי ביטוי בחדרו את אישיותו וסגנונו.

בהתאם לתובנה נוספת מהחיים בבית הקודם, הוחלט להעדיף אמבטיה על פני מקלחון בחדר הרחצה המרכזי. הצורך להתפנק גבר על החשש מאמבטיה ש"תנגוס" מהשטח.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
כמו חליפה מכופתרת: דירה משפחתית במודיעין
מטבח וסלון שחורים: דירה בקריית חיים

רוצים להציץ לעוד בתין ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

דירה משפחתית ברעננה (אתר רשמי , אתר בניין ודיור)
(צילום: נדב פקט)
דירה משפחתית ברעננה (אתר רשמי , אתר בניין ודיור)
(צילום: נדב פקט)
דירה משפחתית ברעננה (אתר רשמי , אתר בניין ודיור)
(צילום: נדב פקט)
דירה משפחתית ברעננה (אתר רשמי , אתר בניין ודיור)
(צילום: נדב פקט)
דירה משפחתית ברעננה (אתר רשמי , אתר בניין ודיור)
(צילום: נדב פקט)
דירה משפחתית ברעננה (אתר רשמי , אתר בניין ודיור)
(צילום: נדב פקט)
דירה משפחתית ברעננה (אתר רשמי , אתר בניין ודיור)
(צילום: נדב פקט)
דירה משפחתית ברעננה (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)
דירה משפחתית ברעננה (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)
דירה משפחתית ברעננה (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)
דירה משפחתית ברעננה (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)
דירה משפחתית ברעננה (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)
דירה משפחתית ברעננה (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)
דירה משפחתית ברעננה (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)
דירה משפחתית ברעננה (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)
דירה משפחתית ברעננה (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)
דירה משפחתית ברעננה (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)