הום סטיילינג מהחלומות

כדי לשפר מראה של בית לא חייבים לשבור קירות ולהחליף רצפות. הום סטיילינג מושקע בהחלט עשוי לבצע את המשימה בצורה מושלמת. כך זה נראה ברמת השרון

חדשות מתפרצות לפני כולם הורידו עכשיו הורידו עכשיו להורדת האפליקציה מ-Google Play להורדת אפליקציה מ-AppStore
אבי מורג

מספר נפשות בבית: זוג + 2 ילדים
מיקום: רמת השרון
שטח הבית: 140 מ"ר
תקציב: 70,000 שקלים
הום סטיילינג: רות ברוידא

לאחר מגורים רצופים של חמש שנים בבית שרכשה המשפחה, החליטו הדיירים כי הגיע הזמן לבצע בו שינוי, שיעניק לו את האופי המגיע לו, ואף להפריד את הילדים לשני חדרים. המטרה הייתה ליצור בית חם ונעים בסגנון נקי ולא מתאמץ, שמאפשר לארח בו בכיף חברים ומשפחה. סקלת הצבעים שנבחרה הייתה של אפור, לבן, שחור ועץ עם נגיעות של זהב.

האתגר הגדול בסלון היה קיר ארוך, בן 7 מטרים, שמחבר בינו לבין פינת האוכל. כדי לא ליצור קיטועים ותחושה ברורה של חלוקה, הוחלט לתכנן בנגרות מותאמת מזנון מרחף באורך 6 מטרים, שישמש הן לאחסון והסתרה של חיבורי הטלוויזיה, והן לאחסון עבור פינת האוכל ובכלל.

כיוון שלא ניתן ליצור פלטה בת שישה מטרים, צריך היה להתמודד עם ניתוקים במזנון במרווח של כל שני מטרים. במקום להסתיר את הבעיה הוחלט להשתמש בה: באמצעות פרטי ניתוק מאלומיניום, שנצבעו במיוחד בזהב, וגריעה מותאמת בפלטה העליונה והתחתונה, הפכו הניתוקים לאלמנט דקורטיבי וחשוב במזנון כולו. כדי לתת דגש לעץ האגוז בחזית המזנון, נרכשו ידיות קטנות, שנצבעו בצבע תואם לפרטי הניתוק, והן נראות כמו נקודות זהב על גבי העץ הכהה.

כיוון שזהב היה חלק מהקונספט, נתלו רביעיית תמונות בגוונים האלה מעל המזנון, וציפורי ברזל מוזהבות מעל פינת האוכל. כל אחד מהפריטים המוזהבים שנבחרו הינו עדין ומדויק, וכך נמנעו עומס או תחושת כובד, ונוצרה אלגנטיות פשוטה.

פרט לכורסה, הוחלף כל הריהוט בבית. ספת השזלונג הישנה הוחלפה בחדשה, התואמת לצבעוניות הבית. הותאם לה שטיח בסגנון מודרני, הממסגר את הסלון. מנורה עומדת עם רגלי עץ וזוג שולחנות עגולים עם רגלי ברזל ומשטח עץ מוסיפים לחימום האווירה.

שולחן פינת האוכל התקבל מבני משפחה שעברו דירה בעצמם, והשתלב עם שאר הפריטים. נרכשו כיסאות עם מושב שחור ורגלי עץ, ועל הקיר נתלו מדפים תואמים למזנון הארוך, המאפשרים תצוגת ספרים שהייתה חשובה לבני הבית.

המטבח נצפה במרביתו מהסלון, לכן היה ברור כי עליו לקבל התייחסות מיוחדת. כיוון שהיה כהה ומיושן, הוחלט כי דרכו תתקבל נקודת הצבע בבית, ולכן הוא נצבע בתכלת עדין. הידיות שהיו במידה לא סטנדרטית נצבעו בשחור גרניט, ובכך השתלבו עם פלטת הצבעים של שאר הבית. צוקל הנירוסטה הוחלף לצוקל עץ.

מאחר שבבית שני ילדים צעירים, היה חשוב לאפשר להם מקום להתנהלות בחלל הציבורי, בלי לפגוע במתרחש בסלון. פינת קיר גדולה בין המעבר לחדרי השינה לבין המטבח שימשה עוד קודם למשחק של הילדים. כדי שתהיה חלק מהעיצוב הכולל של הבית, מוקם בה שולחן עבודה עם משטח עץ רחב ולצידו נצבע לוח גיר על הקיר.

חדר השינה של הילדים, שהיה עד כה משותף, הפך להיות חדרו של הבן, וחדר המשחקים - לחדרה של הבת. בהתאם לרצונותיו ואהבותיו של כל אחד מהם, נתפר חדר מותאם אישית עם תחושה ילדית וחמה, אך עם זאת כזו המאפשרת לילדים לגדול ולהתבגר עם החדר.

חדרה של הבת קיבל התייחסות ילדית אך בוגרת עם טפט ורוד, מיטת ברזל לבנה ושילוב של ארונות בגדים, אחסון צעצועים ושולחן עבודה ביחידה אחת ארוכה.

החדר של הבן עוצב בנושא טבע, מטוסים וכדור הארץ - אליהם הוא מחובר מאוד. החדר עוצב כחדר בוגר בעזרת טפט גדול של כדור הארץ על קיר אחד ומקום ישיבה מרווח, המאפשר לו להמשיך ולחקור. כיוון שהצבעוניות הגיעה מהטפט, שאר הצבעים המשיכו את הצבעוניות המונוכרומטית השולטת בבית.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
רוחות צפוניות: בית משפחתי בחיפה
צבעוני ומתון: כך זה נראה בהוד השרון

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

בית ברמת השרון (בנין ודיור , אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)
בית ברמת השרון (בנין ודיור , אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)
בית ברמת השרון (בנין ודיור , אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)
בית ברמת השרון (בנין ודיור , אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)
בית ברמת השרון (בנין ודיור , אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)
בית ברמת השרון (בנין ודיור , אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)
בית ברמת השרון (בנין ודיור , אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)
בית ברמת השרון (בנין ודיור , אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)
בית ברמת השרון (בנין ודיור , אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)
בית ברמת השרון (בנין ודיור , אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)
בית ברמת השרון (בנין ודיור , אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)
בית ברמת השרון (בנין ודיור , אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)
בית ברמת השרון (בנין ודיור , אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)
בית ברמת השרון (בנין ודיור , אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)