משמחה לעיצוב: התינוקת ששינתה את פני הבית

תינוקת שהצטרפה למשפחה לקראת הכניסה לדירה עשתה שינוי בתוכניות הבית, שנדרש להתחשב גם בה. לבסוף התקבל דופלקס נקי ומסוגנן עם אמנות ישראלית מקורית וחומרים מודרניים

חדשות מתפרצות לפני כולם הורידו עכשיו הורידו עכשיו להורדת האפליקציה מ-Google Play להורדת אפליקציה מ-AppStore
דירה שקיבלה תפנית בעקבות הולדת התינוקת (בנין ודיור , נדב פקט)
לפעמים צריך לעשות שינוי קיצוני - וכך אכן היה (צילום: נדב פקט)

הדיירים: משפחה בת 4 נפשות
המקום: תל אביב
עיצוב פנים: מיכל אבימור

הדרישות העיקריות של הדיירים שלפניכם היו להתאים את הדירה למגורי משפחה, לשנות תוכניות חשמל, אינסטלציה ופתחי מיזוג, ובעיקר לתכנן מיקום ליצירות אמנות. בתחילת התהליך נדרש לתכנן שתי יחידות עיקריות: יחידת הורים ויחידה לבת מתבגרת. לקראת הכניסה לדירה הצטרפה תינוקת למשפחה, והדרישות קיבלו תפנית. תוכנית הבניין והדירה הועברה לתכנון עיצוב הפנים טרם התחלת הבנייה, כך שהתאפשרו שינויים ושדרוגים לסטנדרט הקבלני על ידי תיאומים בין המעצבת לבין הקבלן.

בנוסף לשינויי מיזוג וחשמל, נדרש תכנון מחודש של המטבח. מבנה הבניין כולל מגרעת אלכסונית, והחלל האלכסוני נוצל עבור מטבח המשקיף לחדר המגורים אך עם זאת מרוחק ממנו. אי גדול תוכנן במטבח, והוא ממשיך ומנצל את האלכסוניות למבט של היושבים אל חלל המגורים. קיר עיקרי במטבח, הכולל את המקרר והתנורים, הוצנע מהסלון. המדיח האינטגרלי הוסתר בארון בצמוד לכיור כך שאינו נראה, והוא מהווה המשך לארונות התחתונים במטבח. פתרון זה מעצים את הניקיון העיצובי של המטבח.

מכיוון שבני המשפחה מרבים לבשל ולארח, תוכנן מקום עבור שני תנורים, ראשי ומשני. מקומות אחסון רבים תוכננו לאורך אחד הקירות, כמעט מרצפה עד תקרה, ולאורך קיר נוסף תוכננו ארונות תחתונים בלבד לקבלת מראה קליל שאינו עמוס. האי הגדול מוסיף מגירות אחסון רבות ומרווחות וכן מספק משטח עבודה נוח בקרבת התנורים והמקרר. החומרים שנבחרו מאוד מודרניים: ניולאק, זכוכית וקוריאן. הכיור גדול במיוחד ויצוק מקוריאן, אינטגרלי למשטח העבודה.

דירה שקיבלה תפנית בעקבות הולדת התינוקת (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)

פינת האוכל הגדולה תוכננה בין המטבח לבין הסלון. לשם כך הוכנה תשתית עבור גוף תאורה גדול להארת השולחן הארוך. מעל שולחן האוכל נבחרה מנורת תקרה גדולה המדגישה את המבנה האלכסוני של החלל. מיקום השולחן מאפשר קשר עין עם הסלון וכן נוחות גישה מהמטבח. בסמוך לפינת האוכל נתלתה תמונת שמן מופשטת של האמנית הישראלית דנה קרינסקי. שלוש תמונות שמן פיגורטיביות נוספות של דנה קרינסקי נתלו במעלה המדרגות, מתחת לגוף תאורה מעוצב. מנורות הקיר והתקרה נבחרו בצבע לבן ובמראה מודרני. גופי תאורת לד הוספו במקומות רבים בכדי להאיר ולהדגיש את האמנות שבדירה.

דירה שקיבלה תפנית בעקבות הולדת התינוקת (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)

להשלמת ריהוט הסלון נבחר שטיח מודרני לבן שמוסיף לאווירה החמימה של פינת האירוח ומסייע במסגור פינת הישיבה. בנוסף נבחר לפינת הטלוויזיה הפסל "עם קדישמן במוזיאון" של האמן הישראלי אורן פישר.

דירה שקיבלה תפנית בעקבות הולדת התינוקת (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)
דירה שקיבלה תפנית בעקבות הולדת התינוקת (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)

בשל הרצון לפרטיות ולהפרדה בין חדר הנערה לבין חדר ההורים, תוכננו שתי יחידות השינה כל אחת בקומה נפרדת בדופלקס - כולל מקלחת/אמבטיה צמודים וכן ארונות גדולים בסמוך לחדר הרחצה. לצורך כך בוצעו שינויי מיקום הכוללים שינוי תשתית חשמל ושינוי חדרי רחצה, אשר הכתיבו שינויי אינסטלציה וכן תכנון ושינוי מיקום ארונות. על השידה, בסמוך למיטה, הוצבה תמונה קטנה בטכניקה מעורבת של האמנית ענת בנדורי.

בנוסף, תוכנן הממ"ד שבקומה הראשונה כחדר עבודה הכולל ארונות אחסון רבים. חדר שינה שלישי תוכנן בקומה השניה. עם צירופה של התינוקת החדשה הוחלט שההורים יקבלו את יחידת השינה העליונה בסמוך לתינוקת, אשר לה הותאם חדר השינה השלישי בדירה. בעתיד, כאשר התינוקת תגדל, יוכלו ההורים לעבור לקומה הראשונה ואילו הבת הבוגרת תוכל לקבל את יחידת השינה העליונה. כך תישמר הפרדת הורים-ילדים כפי שתוכנן בתחילה. לחדר התינוקת נבחר שטיח עגול מודרני ונתלתה תמונה פיגורטיבית, "חברות", של האמנית דנה קרינסקי, וגם לחדר הנערה נבחר הדפס ממוסגר של ענת בנדורי.

דירה שקיבלה תפנית בעקבות הולדת התינוקת (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)
דירה שקיבלה תפנית בעקבות הולדת התינוקת (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)
דירה שקיבלה תפנית בעקבות הולדת התינוקת (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)
דירה שקיבלה תפנית בעקבות הולדת התינוקת (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)

חדרי הרחצה עוצבו בקווים נקיים כאשר כל חדר קיבל צבע אחר בצבעוניות מאופקת: אפור לחדר הרחצה בקומה התחתונה, ירוק זית בהיר וסולידי בקומה השנייה, ובשרותי האורחים העזו הדיירים לבחור באריחים שחורים. כל אריחי החיפוי נבחרו בצבע אחיד ובתבליט עדין: תבליט נקודות עדין לאריחים האפורים ותבליט פסים לאריחים האחרים. האריחים בכל חדרי הרחצה גדולים מרצפה עד תקרה, ומתקבל מראה אחיד לכל אחד מהקירות. הריצוף שנבחר לחדרי הרחצה מודרני ואיכותי, דוחה אבנית, בצבע שחור. ארונות אמבטיה נוחים תוכננו בהתאמה לכל אחד מחדרי הרחצה. ארונות בגדים גדולים מודרניים ונוחים מאד נבחרו לכל חדרי השינה והוטמעו בקירות החדרים.

דירה שקיבלה תפנית בעקבות הולדת התינוקת (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)
דירה שקיבלה תפנית בעקבות הולדת התינוקת (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)
דירה שקיבלה תפנית בעקבות הולדת התינוקת (בנין ודיור , נדב פקט)
(צילום: נדב פקט)

כדי לענות לדרישות התחזוקה עבור המשפחה נבחרו חומרים פרקטיים ועמידים, קלים לתחזוקה. גם דלתות הפנים נדרשו לעמוד בדרישות הנקיון העיצובי וכן בדרישות האיכות והפרקטיות, לכן נבחרו דלתות עמידות בנזקי מים. ריצוף חללי האירוח בדירה הוא עכשווי, פרקטי וניטרלי דמוי בטון אפור עם אריחים גדולים של 90X90. עבור מרפסות השמש המרווחות נבחר דק עץ איפאה. מדרגות הדופלקס צופו בעץ איכותי, וציפוי העץ ממשיך כפרקט אל כל הקומה השניה ואל חדרי השינה.