מלא בכל טוב: פנטהאוז מושלם בנס ציונה

כאן גרים בהרמוניה זוג הורים וארבעה בנים. בעלת הבית היא גם המעצבת שהפכה דירת קבלן משעממת לגן עדן משפחתי המותאם לצרכי המשפחה

פנטהאוז בנס ציונה; עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס (בנין ודיור , שי אדם)
(צילום: שי אדם)

דיירים: זוג הורים וארבעה בנים
מיקום: שכונת ארגמן, נס ציונה
שטח: 160 מ"ר + 100 מ"ר מרפסת
תקציב: כ-350,000 שקלים
עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס

המשפחה המתגוררת כאן רכשה דירת קבלן חדשה בת 6 חדרים בשכונת ארגמן שבנס ציונה. אם המשפחה, שהיא גם במקרה המעצבת, לקחה את הדירה כפרוייקט אישי והחליטה להתאים אותה בדיוק לצרכי המשפחה שלה, תוך שילוב של עיצוב ופרקטיות בכל פרט.

לאב המשפחה היה חשוב שהילדים יהיו חברים וישחקו אחד עם השני, ולא ישבו כל אחד לבד בחדרו. בהתאם לכך, הוחלט כי מתוך ארבעת חדרי הילדים בדירה, 2 חדרים ישמשו כחדרי שינה בלבד. החדר השלישי ישמש חדר משחקים ואירוח, והחדר הרביעי ישמש כחדר לימודים בשילוב חדר עבודה להורים.

בעלת הבית אוהבת לארח, בסופי שבוע מדובר על אירוח משפחה השומרת שבת. היא ביקשה שהבית יעוצב כך שיכלול פינות אירוח, הכוללות בין היתר סלון רחב, פינת אוכל מרווחת וכן פתרונות לינה לאורחים שמגיעים בסוף השבוע. בנוסף, לדיירי הבית נדרשו מקומות אחסון רבים מאחר והם שומרי כשרות ומחזיקים מערכות כלים כפולות, וכן המון כלי הגשה לצרכי אירוח.

החלל הציבורי - סלון, פינת אוכל ומטבח - עוצב בסגנון שאבי שיק, ושולבו בו פרטי עיצוב יחודיים. הסלון מתנשא לגובה 3.77 מ', ובו קיר טלוויזיה שנצבע בצבע בעל טקסטורה חולית ועליו הודבקו פסים של לוח צפחה במרווחים שונים. מתחת לטלוויזיה מוקמה קונסולה מקושטת בתמונות משפחה, אגרטלים עם פרחים וקופסאות אחסון בצורת ספרים עתיקים, ומימינה הונח מעמד יינות שנבנה מסירת קאנו אותנטית.

במרכז הסלון ניצב שולחן מיוחד עם פלטת עץ מעצי פירוק ישנים עם גלגלי ברזל, ומתחתיו שטיח. ספת עור אפריקאי בגוון חום משופשף באורך 3.70 מ', הדום סרוג וגופי תאורה מגוונים משלימים את החלל. כמו כן, הנמכת הגבס עבור המיזוג נצבעה בצבע מוקה והוזמנו תריסי מיזוג בצבע מוקה כהה יותר שיתאים לפסי הצפחה.

פינת האוכל הצמודה לסלון עשויה מעץ גס עם רגליים בעיצוב מיוחד, ולה 5 כיסאות עץ מרופדים עם פיתוחים בחלקם העליון. מולם ניצב ספסל בהזמנה אישית מאינדונזיה. על הקיר בסמוך לפינת האוכל נתלה ציור גדול מימדים של נערה אינדונזית בגוונים חומים, וגוף התאורה שנבחר להאיר את פינת האוכל נראה כמו מצנח הפוך מבד יוטה, היוצר צורה של פרח כשהאור דלוק.

מכיוון שאריחי הרצפה והגוון הכללי של הסלון בצבעי חום למיניהם – היה חשוב להוסיף גוון בהיר כדי לא להכביד על החלל לכן הצבע שנבחר לארונות המטבח היה לבן-שמנת. חיפוי קיר המטבח מורכב מאריחים מודפסים בשילוב אריחים חלקים שנבחרו אחד אחד. במרכז המטבח ישנו אי המשרת את 6 הנפשות לארוחה יומיומית וכמובן אחסון נוסף לכלים הרבים.

בקיר הסמוך למטבח, וכן במעבר לחדרים, מוקמו גופי תאורה צמודים לתחתית הקיר כתאורת התמצאות, שנשארת דלוקה כל הלילה. מעליהם נתלה לוח סנוקר שבו כותבים בעלי הבית את מהלך השבועיים הבאים.

חדר המשחקים מוקם בחדר מרווח הנמצא בסמוך למטבח ולחלל הציבורי. החדר משמש כחדר טלוויזיה/משחקים ולאירוח הכולל שינה. בחדר יש ספריה גדולה בעיצוב אישי הכוללת מגירות תחתונות לאחסון משחקים לפי נושאים, ומעל ומסביב – מסך הטלוויזיה ומדפים לספרים ולמשחקי קופסא. בנוסף, ישנה מיטה נפתחת לאירוח ושולחן עם 3 כסאות לעבודות יצירה.

צמוד לחדר המשחקים מוקם חדר השינה של הבנים הבוגרים. בחדר ניצבות 2 מיטות בגוון לבן וארון בגדים לבן שנכנס לנישה. מאחר והחדר קטן, ציירה האם בשלושת קירות החדר ציור קיר של "אנגרי בירדס" כדי ליצור מראה נוף שלא נגמר, והוא תורם להגדלת החלל. בין המיטות הונח בית אבירים, המתאים בצבעיו לחדר וכולל בתוכו מקומות אחסון לספרים ומשחקים.

צמוד לחדר הבוגרים ישנו חדר הבנים הצעירים. בחדר יש מיטה נפתחת בסגנון פרובאנס עדין וארון תואם. החדר עוצב בצבעים רכים, שמנת ומוקה בהיר כדי שיתאים לדייריו הקטנים. גם חדר זה הוא חדר קטן, ולכן נחצו קירות החדר בשליש התחתון לכל רוחבם בפס דקור, ונצבעו פסים רחבים מסביב לכל החדר. בחלק העליון של הקיר הודבקו מדבקות קיר בדמויות של ציפורים בגוונים תואמים ורכים, ובנוסף נתלו ציורים שציירה האם לילדים הבוגרים כשהיו קטנים.

חדר העבודה מוקם בממ"ד, שנמצא בין חדר הילדים הצעירים לחדר ההורים, ובו שולחן ארוך עם 3 מקומות ישיבה ולצידו שידת מגירות. בקיר השולחן הודבקה מדבקת קיר של פרחים רעננים על רקע קיר בריקים. מעל השולחן הוצמדו לקיר 3 מדפים מעוצבים בקו נקי של לבן וירוק שיתאימו למדבקת הקיר – אשר נתנה כיוון לצבעי החדר – לבן, ירוק ומג'נטה.

מאחר ובני הבית זקוקים לאחסון רב הוסיפו לחדר ארון גדול שנמצא בנישה, ובו נמצאים חומרי הלימוד של הילדים, חומרי עבודה של האם ובגדים. גם בקיר ממול הכניסה עוצבה מערכת אחסון שנראית תלויה באוויר.

בחדר ההורים הוגדל הפתח, על מנת לקבל מראה של סוויטה. הריצוף שנבחר הוא פרקט מיוחד עם דוגמת מעויינים בחום כהה ושמנת. בתוכנית המקורית היה חדר ארונות, אך הוא בוטל על מנת לקבל מראה של חדר גדול. במקום חדר הארונות מוקם ארון בגדים בעיצוב תואם בגוון מוקה, ו-2 כורסאות בסגנון פרובאנס וביניהן מראת גוף מיוחדת משולבת מסגרת עץ וברזל.

המיטה הוזמנה בעיצוב אישי, בריפוד קפיטונאז' בגב המיטה ורגלי עץ מעוצבות. מעל המיטה הורכב מאוורר תקרה מעוצב ומתאים למראה המיושן בגוון קפה, ולהשלמת מראה העץ המשופשף נבחרו שידות מתאימות ועליהן גופי תאורה מקוקוס שהובאו מהבית הקודם.

הקיר משמאל למיטה נצבע בטקסטורה של יוטה בגוון פשתן, ובמרכזו הוצמדו מסגרות מיוחדות עם תמונות המשפחה ופרטי עיצוב ייחודיים שנקנו בחו"ל.

אמבטיית הורים נדרשה להתחשב בעובדה שבני הזוג קמים ביחד בבוקר והולכים לישון ביחד בערב, ולכן עוצב ארון אמבטיה בסגנון פרובאנס הכולל 2 כיורים. האריחים שבחרו בני הזוג הם בעלי מראה עשיר ומזמין, בעיטורים של מדליונים ופסי קישוט מעוטרים מדליוני זהב בשילוב אבני סברובסקי. להשלמת מראה חמים ונעים נתלו באמבטיה וילונות מתקרה ועד רצפה, ואביזרים שונים שנבחרו בקפידה - אפילו ידיות המקלחון הוחלפו בידיות מיוחדות בגוון מוזהב המתאימות לסגנון.

כדי שתאורה טבעית תכנס דרך האמבטיה והחדר, הוחלפה הדלת המקורית בדלת זכוכית בשילוב בד דמוי יוטה בטכניקת הדבקה מיוחדת, וגם שם חוברו ידיות זהות לידיות המקלחון.

גם האמבטיה הכללית לא הוזנחה. אמנם במשפחה יש רק בנים, אך מתוך רצון להכניס חיים בחדר, קיר האמבטיה חופה באריחים מיוחדים עם הדפסים של פרחים בעלי טקסטורה של טפט. אריחים זהים הודבקו בנישה מעל האסלה, שכוללת ספוטים על מנת להאיר ולהבליט את הטקסטורות. שאר הגוונים אפורים – בכל זאת מדובר בבנים. כיוון פתיחת הדלת שונה, ובמקום דלת כנף שנפתחת לכיוון האמבטיה ומסתירה את קיר הפרחים, הוזמנה דלת הזזה שלא מפריעה לכלום.

שירותי האורחים עוצבו בדומה לאמבטיית ההורים, אבל בגוון של אפור בהיר וכסף, וגם כאן פסי הקישוט משולבים סברובסקי. ארונית הכיור נראית כמו קונסולה בסגנון פרובנס שנצבעה בכסף.

בעלי הבית ביקשו לעצב את המרפסת כך שתתאים לאירוח של אורחים רבים, ולכן ניתן הדגש על מערכת ישיבה גדולה ומרווחת, פינת אוכל גדולה הנפתחת לאורך של 3.5 מטרים, וג'קוזי להנאת הילדים והאורחים. בנוסף, הוזמנו אדניות עץ בגדלים שונים כדי לקבל מראה חם ונעים ובתוכם נשתלו עצי פרי, במבוקים, שיחים עמידים ופרחים עונתיים.

ביקור בדירה קסומה בשינקין
כך נראה פנטהאוז מהפנט ברמלה
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

פנטהאוז בנס ציונה; עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס (בנין ודיור , שי אדם)
(צילום: שי אדם)
פנטהאוז בנס ציונה; עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס (בנין ודיור , שי אדם)
(צילום: שי אדם)
פנטהאוז בנס ציונה; עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס (בנין ודיור , שי אדם)
(צילום: שי אדם)
פנטהאוז בנס ציונה; עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס (בנין ודיור , שי אדם)
(צילום: שי אדם)
פנטהאוז בנס ציונה; עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס (בנין ודיור , שי אדם)
(צילום: שי אדם)
פנטהאוז בנס ציונה; עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס (בנין ודיור , שי אדם)
(צילום: שי אדם)
פנטהאוז בנס ציונה; עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס (בנין ודיור , שי אדם)
(צילום: שי אדם)
פנטהאוז בנס ציונה; עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס (בנין ודיור , שי אדם)
(צילום: שי אדם)
פנטהאוז בנס ציונה; עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס (בנין ודיור , שי אדם)
(צילום: שי אדם)
פנטהאוז בנס ציונה; עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס (בנין ודיור , שי אדם)
(צילום: שי אדם)
פנטהאוז בנס ציונה; עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס (בנין ודיור , שי אדם)
(צילום: שי אדם)
פנטהאוז בנס ציונה; עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס (בנין ודיור , שי אדם)
(צילום: שי אדם)
פנטהאוז בנס ציונה; עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס (בנין ודיור , שי אדם)
(צילום: שי אדם)
פנטהאוז בנס ציונה; עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס (בנין ודיור , שי אדם)
(צילום: שי אדם)
פנטהאוז בנס ציונה; עיצוב פנים והום סטיילינג: טלי נחמיאס (בנין ודיור , שי אדם)
(צילום: שי אדם)