פרובנס נוסח גבעת שמואל

אחרי שנתיים של מגורים בשכירות קיבלו בני הזוג הצעה מבעל הבית - לרכוש את הדירה ששירתה אותם. חלום שהתגשם והוביל לשיפוץ כללי מלא בהפתעות משמחות

בית משפחתי בגבעת שמואל; בקר עיצוב פנים (בנין ודיור , אלעד גונן)
צבעים רכים ובהירים מאפיינים את החללים הציבוריים (צילום: אלעד גונן)

דיירים: משפחה בת 5 נפשות
מקום: גבעת שמואל
שטח: 110 מ"ר
עיצוב פנים: בקר עיצוב פנים

במשך שנתיים גרו שני בני הזוג בשכירות עם שלושה ילדים, עד שהגיעה ההצעה מבעל הדירה לרכוש אותה. המחשבה להמשיך ולהתגורר בשכונה בה גדלו הילדים ובה רכשו חברים קסמה להם, ולכן החליטו להתקדם עם המהלך. הדירה הייתה אמנם במצב סביר, אבל עברו למעלה מ-10 שנים מאז מסר אותה הקבלן לבעליה, במהלכן התגוררו בה לא מעט שוכרים, כך שעם רכישתה על ידי בני הזוג הוחלט לשפצה מן היסוד.

הרעיון היה להשקיע בחלל הציבורי שכולל את המטבח, חדר אורחים ופינת אוכל במראה פרובנס, בשילוב רהיטים מודרנים בצבעים חמים, כאשר הצבעוניות בחלל נעה מלבן, דרך שמנת ועד אפור חאקי. הקו המנחה היה שמירה על מבנה המטבח כפי שהיה, אליו נוסף שולחן מפלטת אלון מבוקע המאפשרת 6 מקומות ישיבה לסועדים, כך שבמהלך השבוע יהיה מקום לארוחות משפחתיות במטבח. מתחת לפלטת האלון נבנה ארון גדול לטובת ניצול השטח לאחסון כלים ומזווה שישמשו את המטבח.

סביב פלטת העץ במטבח מוקמו כסאות שקופים בעיצוב פיליפ סטארק אשר נבחרו בקפידה כדי לא להעמיס על החלל במטבח, ומעצם היותם מודרנים משמשים כחוט מקשר בין המטבח הפרובנסי לריהוט המודרני בסלון. חלון המטבח שהיה במקור חלון סטנדרטי עם תריס גלילה שנמסר מהקבלן הוחלף בחלון בעל פרופיל בלגי, המשווה מראה אקסלוסיבי ומשלים את מראה המטבח הפרובנסי.

דלת הכניסה לדירה, המובילה לחלל הציבורי, הוחלפה מדלת קבלן סטנדרטית לדלת מעוצבת בסגנון כפרי. לפני השיפוץ הדלת נפתחה לתוך קיר ומולו ארון שיצר תחושה של מסדרון צר ומחניק. במסגרת השיפוץ הוחלט על הריסת הארון והפיכת כיוון פתיחת דלת הכניסה, וכך נוצרה מבואה רחבה ומוארת הנותנת תחושה של מרחב מאוורר, וציפייה לקראת הדבר הבא עם הכניסה של האורחים לבית. הרצפות בחלל הציבורי חופו בפרקט עץ אלון מעושן, התאורה מודרנית ומינימליסטית, והקיר בסלון הולבש בבריקים.

המעבר לחדרי השינה עבר במקור דרך מסדרון צר וחשוך, שהיה צר ב- 70 סנטימטרים לטובת ארון נישה שבלט לתוך המסדרון מכיוון חדרה של הבת. במהלך השיפוץ הוחלט להכניס את הארון ב- 50 סנטימטרים לתוך חלל החדר ולהצמיד לו ארון במסדרון ובכך "לחסוך" את עומק הקיר. כך גם התאפשר להציב ארון שירות גדול לאורך המסדרון ועוד 20 סנטימטרים נוספים שנותנים תחושה של מסדרון רחב ידיים המוביל לחדרי השינה.

הארון הקטן בחדר השינה מאחורי דלת הכניסה לחדר והארון בנישה במסדרון הוסבו לפינת עבודה בחדר השינה, ודלת הכניסה לחדר הוחלפה לדלת סקריניו. חדר השינה נצבע בלבן כדי לשדר אווירה רומנטית ונעימה.

חדרו של הבן המתבגר בן ה- 13 ממוקם מימין לכניסה כך שהוא יכול להנות מפרטיות מוחלטת. החדר רוהט בקווים נקיים עם נגיעות של גוונים כהים ומוטיבים גבריים. חדרה של הבת מכיל שילוב מרענן של שני טפטים, פרחים ומשובץ, היוצרים תמימות מתוקה. נישה ליד המיטה נוצרה על ידי סגירת הקיר מבליטה קיימת, ומנורת הקריאה מעל המיטה וטכסטיל המיטה משלימים את התמונה. חדרו של הבן הצעיר נצבע שני שליש בתכלת והשליש עליון בצבע הדירה עם פרופיל חיצוני שמפריד בינהם. בחדר מיטה קטנה יחסית המאפשרת שטח משחק גדול לילד, הכולל מטבחון בתי בובות וארון נמוך מלא ספרים וצעצועים.

חדר הרחצה של הילדים רוצף באריחי פסיפס אבן שחור לבן וחופה בלבני קרמיקה לבנה עם פאזות. כיור הונח על ארון בצבע לבן שבור ומראה גדולה הודבקה מקצה לקצה להגדיל את החלל. חוץ מתאורת ספוטים על משטח הכיור, קיים פרופיל לד לכל אורך חדר הרחצה שמאיר את חלל האמבטיה וארון השירות. שירותי אורחים רוצפו באריחי שמיניות בצבע שחור ומולאו ברובה אפורה.

אילו הקירות יכלו לדבר: שיפוץ דירת קבלן בפתח תקווה
יבנה נוסח הסטייל: הצצה לדירה יוצאת דופן
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

בית משפחתי בגבעת שמואל; בקר עיצוב פנים (בנין ודיור , אלעד גונן)
קיר הלבנים בסלון מוסיף עניין בחלל (צילום: אלעד גונן)
בית משפחתי בגבעת שמואל; בקר עיצוב פנים (בנין ודיור , אלעד גונן)
פינת אוכל מרווחת לטובת אירוח רב מוזמנים (צילום: אלעד גונן)
בית משפחתי בגבעת שמואל; בקר עיצוב פנים (בנין ודיור , אלעד גונן)
מטבח בהיר כיאה לסגנון הפרובנס שניסו ליצור פה. ויש גם כיסאות בעיצוב של פיליפ סטארק (צילום: אלעד גונן)
בית משפחתי בגבעת שמואל; בקר עיצוב פנים (בנין ודיור , אלעד גונן)
ארונות עליונים ותחתונים לטובת אחסון רב של כלים וחפצים (צילום: אלעד גונן)
בית משפחתי בגבעת שמואל; בקר עיצוב פנים (בנין ודיור , אלעד גונן)
פלטת עץ אלון באי שבמטבח משמשת כמשטח עבודה נוח (צילום: אלעד גונן)
בית משפחתי בגבעת שמואל; בקר עיצוב פנים (בנין ודיור , אלעד גונן)
חדר שינה סטדנרטי בלי התחכמויות מיותרות. לישון ולהתארגן בו (צילום: אלעד גונן)
בית משפחתי בגבעת שמואל; בקר עיצוב פנים (בנין ודיור , אלעד גונן)
חדר הרחצה מחופה בפסיפס שחור לבן המוסיף עניין (צילום: אלעד גונן)
בית משפחתי בגבעת שמואל; בקר עיצוב פנים (בנין ודיור , אלעד גונן)
חדר ילדה נעים ונוח ולא רק לשעות השינה (צילום: אלעד גונן)
בית משפחתי בגבעת שמואל; בקר עיצוב פנים (בנין ודיור , אלעד גונן)
חדר ילדים ומשחקים מספיק מרווח לבלות בו עם החברים הקטנים (צילום: אלעד גונן)
בית משפחתי בגבעת שמואל; בקר עיצוב פנים (בנין ודיור , אלעד גונן)
ויש עוד חדר ילדים - הפעם למתבגר שבחבורה (צילום: אלעד גונן)