חתיכת מייקאובר: שיפוץ בית משפחתי בשוהם

רשימת בקשות הדיירים לביתם המשופץ כללה: ידידותי לילדים, נוח לאירוח, מואר ומטבח פתוח ומזמין. התוצאה: סביבת מגורים מפנקת שכיף לחזור אליה

חדשות מתפרצות לפני כולם הורידו עכשיו הורידו עכשיו להורדת האפליקציה מ-Google Play להורדת אפליקציה מ-AppStore
שיפוץ בית משפחתי בשוהם; אדריכלות איתמר רונן (בנין ודיור , שי אפשטיין)
סביבה נעימה של צבעים מפתיעים (צילומים: שי אפשטיין)

הבית האמור תוכנן ועוצב כך שיתאים לאורח החיים של המשפחה, עבודתו של האדריכל איתמר רונן החלה עוד בשלב איתור הנכס שם ייעץ והחווה דעתו על הפוטנציאל העתידי של הנכס והתאמתו לצרכיהם של הדיירים: שיהיה ידידותי לילדים, נוח לאירוח, מואר ושהמטבח יהיה חלק חשוב מההוויה היומיומית.

יעדים אלה יושמו על ידי הרחבת הבנייה וחלוקה חדשה של חללי הבית, החלפת כל המערכות והאינסטלציה, הגדלת הפתחים וניצול האור הטבעי, תכנון תאורה מלאכותית, שימוש בחומרים הנותנים תחושה כפרית אך מודרנית וחיבור בין הבית והגינה הסובבת אותו.

בקומת הכניסה הכוללת את הסלון, המטבח, חדר המשחקים ושירותי האורחים, נבנה קיר משותף לסלון ולמטבח ושונה כיוון מבנה שרותי האורחים, שינויים אלה יצרו מצד אחד הפרדה ויזואלית בין החללים ומצד שני זרימה טובה יותר בחלל המגורים. הקיר נתן פתרון לאחסון נוסף במטבח ולמיקום הטלוויזיה. המטבח תוכנן כמטבח בסגנון כפרי בגוון פיסטוק בהיר בשילוב תנור "לה קוצ'ינה" בצבע גרפיט כקונטרסט למטבח. חדר השינה המלבני הוסב לחדר משחקים עם חדר רחצה עם אפשרות עתידית לשמש כיחידה בעבור ילד מתבגר. הדלתות בקומה זו נבחרו בהתאם לסגנון ולגוון של המטבח .

בקומה העליונה בוצעה הרחבת בנייה ביחידת ההורים, החלוקה הפנימית בקומה שונתה על מנת להשיג חדר שינה רחב ידיים בעל מקום אחסון מקסימלי וחדר רחצה מפנק. האזור שליד המדרגות נוצל לטובת פינת טלוויזיה וקריאה.

לאינדקס ארונות מטבח; לאינדקס ריצוף וחיפוי
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

שיפוץ בית משפחתי בשוהם; אדריכלות איתמר רונן (בנין ודיור , שי אפשטיין)
סלון מרווח אך לא גדול מדי
שיפוץ בית משפחתי בשוהם; אדריכלות איתמר רונן (בנין ודיור , שי אפשטיין)
מעבר לקיר הקטן של הסלון שוכן המזווה של המטבח והמקרר
שיפוץ בית משפחתי בשוהם; אדריכלות איתמר רונן (בנין ודיור , שי אפשטיין)
מטבח ארונות תחתונים לטובת החלונות עם נוף ירוק
שיפוץ בית משפחתי בשוהם; אדריכלות איתמר רונן (בנין ודיור , שי אפשטיין)
גוון חאקי לארונות המטבח תורם לחמימות החלל
שיפוץ בית משפחתי בשוהם; אדריכלות איתמר רונן (בנין ודיור , שי אפשטיין)
תנור "לה קוצ'ינה" איכותי לבשלני הבית
שיפוץ בית משפחתי בשוהם; אדריכלות איתמר רונן (בנין ודיור , שי אפשטיין)
חדר שינה שלו ורגוע שאפשר להתעורר למשמע הציפורים
שיפוץ בית משפחתי בשוהם; אדריכלות איתמר רונן (בנין ודיור , שי אפשטיין)
שירותי אורחים מחופים באריחים מצוירים
שיפוץ בית משפחתי בשוהם; אדריכלות איתמר רונן (בנין ודיור , שי אפשטיין)
כיור מונח על משטח עץ ואבני פסיפס מעוטרות